Voetbal 1ste nationale FC Mandel United

Mandel-voorzitter Frederick Verhelst lijkt nu al handdoek te gooien in strijd om behoud: “Een tweede mirakel zal er niet komen”

Frederick Verhelst (rechts) vond de prestatie van de spelers tegen Rupel Boom “een schande”.© Bart Vandenbroucke

Mandel United verloor zaterdag in eigen huis de cruciale zespuntenwedstrijd tegen Rupel Boom met 1-2. Zaterdag volgt er nog eentje in Hoogstraten, maar voorzitter Frederick Verhelst ziet nu al de bui hangen en deed een opvallende uitspraak op zijn sociale media: “En toen was het over en uit”.

Koen Verdruye

“Op 13 augustus 2022 realiseerden we een mirakel door Mandel United te redden, maar een tweede mirakel zal er niet komen”, schrijft Verhelst. “Met zeer beperkte middelen deden we er alles aan om in eerste nationale te blijven, maar na zaterdag en de match tegen Rupel Boom moeten we hier definitief een kruis over maken. Geen schande als je ziet van waar we komen. Wel een schande is de manier waarop de spelers presteerden in de match van de laatste kans tegen een rechtstreekse tegenstander. Ze kunnen nochtans beter en er komen dus nog maatregelen. Ik blijf wel een fiere voorzitter en wil met alle mensen die het hart van de club vormen, verder bouwen op de fundamenten die werden gelegd. Het beste moet nog komen en het maakt niet uit in welke reeks dit zal gebeuren. We willen bouwen vanuit de jeugd, maar we zullen geduld moeten hebben.”

Verhelst lijkt dus de strijd op te geven en niet meer te geloven in de behoudskansen van zijn club op het hoogste amateurniveau. Er volgen wel nog tien matchen. Mandel United staat allerlaatste met 13 punten uit 26 matchen. De kloof met Ninove, de voorlaatste, bedraagt zeven punten, terwijl Rupel Boom en Hoogstraten met een match minder gespeeld acht punten meer tellen.

Na de match van zaterdag vertelden de Izegemse spelers dat ze bezweken waren onder de druk.

Aangeboden door onze partners