Dit weekend gewonnen, maar nu al bezig met de volgende doelen: Lotte Kopecky verkent parcours Parijs-Roubaix: “Ideaal om het materiaal te testen”

Lotte Kopecky werd zaterdag de eerste Belgische winnares van de Omloop het Nieuwsblad ooit. Maar amper twee dagen later was Kopecky samen met zes ploeggenotes van SD Worx (Lorena Wiebes, Elena Cecchini, Barbara Guarischi, Christine Majerus, Femke Markus en Marlen Reusser) en ploegleider Lars Boom in het noorden van Frankrijk op pad om het parcours van Parijs-Roubaix te verkennen.

Werner Bourlez

Amper twee dagen na haar triomf in de Omloop het Nieuwsblad trok Lotte Kopecky samen met zes ploeggenoten van SD Worx en ploegleider Lars Boom op pad in het noorden van Frankrijk om er het parcours van Parijs-Roubaix te verkennen. Op zondag 9 april zal ze proberen om ook de eerste Belgische winnares van de helleklassieker te worden. Vorig jaar eindigde ze tweede na de Italiaanse Elisa Longo Borghini. “Het was ideaal om het materiaal nog eens te testen”, vertelde Kopecky na het bereiken van de velodroom. “Op de kasseistroken fietsten we goed door, ertussenin deden we het rustig. Carrefour de l’Arbre blijft de zwaarste strook, vooral in het begin. Ik geniet nog na van mijn zege in de Omloop, maar de focus ligt nu richting Strade Bianche. Ik denk dat ik nooit sterker was, maar ik zit nog niet aan mijn top. In de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix wil ik mijn piek bereiken.”

Bekijk hieronder enkele foto’s van de verkenning van Kopecky:

© BELGA

© BELGA

© BELGA

© BELGA

© BELGA

© BELGA

© BELGA

Aangeboden door onze partners