VRT breidt programmatie Radio 2 BeneBene uit met Vanessa Vanhove en Peter Hermans

© © VRT

Twee ‘nieuwe’ stemmen maken vanaf deze week hun opwachting bij Radio 2 BeneBene, het digitale kanaal van de radiozender. Vanessa Vanhove en Peter Hermans versterken daar de programmatie.

(eadp)

Uit de laatste CIM-cijfers blijkt de digitale zender – onder meer te beluisteren op DAB+ en VRT Max – een marktaandeel van 0,29 procent te hebben. Een reden voor de VRT om te blijven investeren in het kanaal. Vanessa Vanhove is maandag al voor het eerst te horen met Goed gezind. Zij zal van maandag tot donderdag tussen 16 en 18 uur presenteren. Op vrijdag is er dan Feesthits. Vanaf zaterdag 4 maart krijgt ook Peter Hermans een plekje op Radio 2 BeneBene, met de Top 30 van… met de beste muziek uit een specifiek jaartal.

Het gaat om een digitale zender mét presentatie, dus niet louter een muziekstream. Ook het digitale station De Tijdloze van StuBru is met presentatie. “Meer en meer luisteraars vinden hun weg ernaartoe”, zegt Rino Ver Eecke, nethoofd van Radio 2. De zender focust op muziek van Nederlandse en Vlaamse artiesten, en is in 2020 van start gegaan via de Radio 2 app. In 2021 volgde ook DAB+. Eerder haalden ze ook al onder meer Cathérine Vandoorne naar het digitale kanaal om het aanbod te versterken. “Dit is dus een plan waar we al langer mee bezig zijn”, klinkt het. “Binnenkort komen er nog verrassingen aan.”

Het nieuws zorgt voor verschuivingen bij Radio 2. Kim Debrie presenteert vanaf vandaag het vernieuwde Radio 2 Benebene tussen 18 en 20 uur. Zij neemt over van Vanessa Vanhove, die op zondag tussen 18 en 20 uur The rat pack blijft presenteren. Dirk Ghijs neemt vanaf zaterdag 3 maart de Radio 2 Top 30 voor zijn rekening met de 30 meest populaire hits van het moment.

Aangeboden door onze partners