Voetbal 1ste nationale KVK Tienen

Robert-Jan Vanwesemael twijfelt niet na vier Tiense gelijke spelen op rij: “Waarom zouden we gaan panikeren? We spelen nog altijd goed voetbal, hè”

Robert-Jan Vanwesemael heeft geen spijt van zijn keuze voor Tienen. “Ik kan zeggen dat ik de goede keuze heb gemaakt met veel speelminuten op de teller.”© Guy Meurs

Na het puntje tegen Olympic Charleroi moet Tienen woensdagavond alweer aan de bak. Met het bezoek van Francs Borains hoopt huurling Robert-Jan Vanwesemael vooral dat hij gerecupereerd is van de zware match van zondag.

René Beelen

“Het was tegen Olympic Charleroi een match aan een hoge intensiteit”, zegt de 20-jarige Vanwesemael. “De vraag is of we voldoende gerecupereerd zijn en fris genoeg aan de start zullen staan. Nu goed, je speelt nog altijd liever een wedstrijd dan dat je moet trainen. Bovendien snakken we na die vier gelijke spelen op rij nog eens naar een overwinning. Al is het ook niet van moeten of zo. Ons spel is goed en we zitten in de goede flow.”

Voor de wedstrijd van woensdagavond moet Tienen het wel doen zonder Matisse Bergiers en Yvan Yagan, die allebei geschorst zijn. “Hopelijk geraakt Andries Claes op tijd speelklaar. Hoe dan ook, we hebben geen reden om ons te verschuilen achter eventuele afwezigen. We beschikken over een bank met heel veel kwaliteit.”

In de heenronde gingen Van Wesemael en co. nog met 2-1 onderuit bij Francs Borains. “Maar toen zaten we nog in een aanpassingsperiode. Ondertussen staat er op mentaal vlak een andere, veel completere ploeg. Zoals gezegd: ondanks het feit dat we nu vier gelijke spelen op rij boekten, lieten we zien dat we meer dan degelijk voetbal brengen. We creëerden ook iedere keer veel kansen. Mocht dat niet het geval zijn, zouden we met twijfels zitten. Maar nu is dat allesbehalve zo. Met wat meeval wordt dat goede voetbal straks eens beloond met de drie punten. Daarom ook moeten we van geen enkele ploeg schrik hebben. We kunnen iedereen aan en liggen nooit onder in het spel. Dat geeft veel vertrouwen.”

Terugkeren of niet?

Het mag duidelijk zijn: ondanks het feit dat hij slechts een huurspeler is, voelt Van Wesemael zich goed thuis in Tienen. “Ik moest kiezen tussen de beloften van STVV of toch een stap hoger voetballen. Dat was een moeilijke keuze, maar intussen kan ik zeggen dat ik de goede keuze heb gemaakt met veel speelminuten op de teller. Ik heb hier al veel bijgeleerd, wat goed is voor mijn ontwikkeling als voetballer. Of ik hier ook het komende seizoen speel? Dat weet ik niet. Ik ben eigendom van STVV en normaal gezien moet ik terug. Dat wordt dus nog een beetje afwachten.”

Aangeboden door onze partners