Verlinden gaat naar Ecuador en Colombia met Eurocommissaris Johansson in strijd tegen drugs

Minister Annelies Verlinden.© BELGA

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) trekt samen met Eurocommissaris voor Binnenlandse Zaken Ylva Johansson van 26 februari tot 2 maart naar Ecuador en Colombia. Dat meldt haar kabinet in de nacht van zondag op maandag in een persbericht. Het gezamenlijke bezoek heeft als doel de samenwerking tussen België, de Europese Unie en de twee Zuid-Amerikaanse landen in de strijd tegen de drugshandel te versterken.

Bron: BELGA

Verlinden en Johansson zullen onder meer een bezoek brengen aan de haven van Guayaquil in Ecuador. De minister zal ook een samenwerkingsprotocol met Ecuador ondertekenen in de strijd tegen georganiseerde criminaliteit.

Commissaris Johansson zal op haar beurt aankondigen dat de Europese Unie een proefproject zal lanceren met de twee Zuid-Amerikaanse landen op het vlak van politiesamenwerking en informatie-uitwisseling.

Net voor de officiële aankondiging van het bezoek raakte nog bekend dat de Ecuadoriaanse politie ongeveer 8,8 ton cocaïne met bestemming België in beslag had genomen in de haven van Guayaquil.

Aangeboden door onze partners