Ticketverkoop Gent Jazz start deze week: dagje muziek kost tussen 44 en 105 euro

De duurste plek voor Norah Jones kost 105 euro, de goedkoopste 55 euro© Gent Jazz

Gent -

Deze week start de voorverkoop voor de 22ste editie van Gent Jazz, dat met een nieuw bestuur maar in het vertrouwde decor op de Bijlokesite plaatsvindt tussen 5 en 15 juli.

Geert Neyt

Trouwe festivalgangers krijgen de kans om al vanaf woensdag 11 uur tickets te kopen voor 6 van de 11 dagen. Er is een limiet van 4 tickets per persoon. Vanaf twee dagen later kan iedereen een dagkaartje kopen.

De prijzen lopen behoorlijk uiteen en hangen af van de namen op de affiche. Zo is dag 4, met de populaire Norah Jones en het 83-jarige soul- en gospelicoon Mavis Staples als trekkers,voorlopig de duurste dag, met 105 euro voor de beste zitplek. Een best pittig tarief, maar toch nog goedkoper dan de 110 euro die het duurste ticket voor Sting in 2020 kostte. Maar je kan er even goed voor kiezen om 75 euro neer te tellen voor een mindere zitplaats of 55 euro om rechtstaand de concerten te volgen. Ter vergelijking: op de topdag in 2022 met Van Morrison betaalde je 62 euro voor een staplek.

Voor dag 2, waarop bluesgitarist Joe Bonamassa en jazzbassist Marcus Miller al op de affiche staan, lopen de prijzen uiteen van 64 tot 89 euro. Op dag 1, met Gregory Porter als top of the bill is dat 49 tot 69 euro.

Isolde Lasoen en ZAZ kan je meemaken voor een prijs van 54 tot 69 euro en de dag met het Branford Marsalis Quartet kost tussen 44 en 59 euro. De goedkoopste dag is voorlopig dag 2, met o.a. Snark Puppy en lokaal jazztalent Dishwasher. Die dag betaal je 55 euro voor een zitplaats op het balkon.

LEES OOK: Vernieuwd Gent Jazz strikt Norah Jones en heeft andere bier-sponsor: “Bijloke blijft de perfecte locatie voor ons festival”

Aangeboden door onze partners