Voetbal 1ste provinciale Svelta Melsele

Stef Suy en Svelta Melsele winnen de derby tegen KSK Beveren: “Ook al promoveren we niet, we mikken resoluut op de titel”

Steven Suy begrijpt de beslissing van het bestuur om niet te promoveren. “De financiële draagkracht is er niet.”© Erik Westerlinck

Beveren-Waas -

In de ‘derby der derby’s van Beveren’ versloeg Svelta Melsele buur en leider KSK Beveren met duidelijke 4-1-cijfers. “Nu zijn wij voor eventjes ploeg van ’t stad”, grinnikt Stef Suy.

Dirk Van Bruysel

“Het werd een positieve wedstrijd voor Svelta”, blikt Suy terug. “We hebben vanaf de eerste minuut het heft in handen genomen en hielden dit ruim een uur vol. De 1-0-ruststand was een vertekend beeld, want op dat moment had we 3-0 moeten voorstaan. We creëerden veel kansen, maar vergaten ze af te werken. Na de rust kwam Beveren plots scherper en met nieuw bloed uit de kleedkamer. We waren ongeveer een kwartier de pedalen kwijt en slikten de gelijkmaker. Enkele minuten later ging de Beverse storm alweer liggen en scoorden we op het juiste moment de 2-1. Nadien namen we de touwtjes stevig in handen.”

“In het klassement komen we nu op drie punten van leiders Beveren en KVV Sint-Denijssport, dus moeten we inderdaad durven te mikken op de titel”, schetst Suy het doel. “Wij hebben momenteel niets meer te verliezen. Promoveren doen we toch niet, dus kunnen we elke match rustig aanpakken. Als speler is het inderdaad zuur dat we niet kunnen stijgen, want sportief wil je steeds het onderste uit de kan halen. Ik vind het echter een verstandige beslissing van het bestuur. Ik zou het jammer vinden moesten we promoveren en nadien een verhaal zoals dat van SKN Sint-Niklaas of Erpe-Mere United schrijven.”

Ontfermen over de jeugd

“Promoveren zou ook voor Svelta slecht uitkomen omdat de financiële draagkracht er niet is. Vergeet niet dat er van de huidige kern slechts vijf spelers – naast vier jeugdspelers – ook volgend seizoen nog in Melsele spelen en dat de kern evenwaardig aanvullen niet lukt. Momenteel hebben we voor volgend seizoen achttien spelers. Het zijn allemaal jonge jongens die een goede opleiding hebben gehad, maar nooit eerder in een A-ploeg speelden. Ik zal me inderdaad wat over hen moeten ontfermen. Ik ben een diehard die al vanaf mijn zeven jaar voor Svelta Melsele speel. Er waren korte onderbrekingen bij Sint-Niklaas (1 jaar) en Beveren (2 jaar), maar nu zie ik een overstap niet meer zitten. Ik woon op twee minuten van het terrein en voetbal niet voor het geld. Ik ben gelukkig hier”, aldus Suy. “Al zal ik nog gelukkiger zijn wanneer we op het einde van dit seizoen de titel kunnen pakken. Daar willen we alleszins voor gaan. Na een schuchtere start heeft de trainer wat tactische aanpassingen gedaan. In de tweede periode verloren we amper vier puntjes en pakten we de periodetitel. Nu mikken we nog op de hoofdvogel.”

Aangeboden door onze partners