Voetbal 4de provinciale D

Neemt coach Wesley Vanderheyden straks met titel afscheid van Tervuren-Duisburg B?: “Wij geloven nog in de titel, maar het is niet van moeten”

Wesley Vanderheyden. “Met Kenji Singulé en Lucas Van Winden hebben de laatste twee weken twee U17-spelers hun opwachting gemaakt bij ons. Dat blijft de politiek van de club. We willen eigen spelers kansen geven.”© Vel

In het zog van leiders Bertem-Leefdaal B en FFF Brussels blijft ook Tervuren-Duisburg B zijn woordje meespreken in het titeldebat in vierde provinciale D. Afgelopen weekend zette het Wezembeek-Oppem nog vlot met 4-0 opzij. Wat is er met zes punten achterstand nog mogelijk voor de troepen van coach Wesley Vanderheyden?

Bart Devaere

Sinds midden december is Tervuren-Duisburg B aan een indrukwekkende reeks bezig met zes zeges en drie gelijke spelen in tien wedstrijden. “Daarom is het zo jammer dat we net voor Wezembeek-Oppem slechts één op zes pakten tegen Haasrode en Huldenberg”, zegt Vanderheyden. “Anders hadden we het de twee ploegen bovenaan nog echt moeilijk kunnen maken. Gelukkig hebben we dat zondag thuis tegen Wezembeek-Oppem met een mooie 4-0-zege ruimschoots rechtgezet.”

De troepen van Vanderheyden hebben uiteraard de bedoeling om zo lang mogelijk mee te draaien, maar in een reeks vol B-ploegen hangt dat natuurlijk ook deels af van de selecties van de tegenstanders. Die durven wekelijks nogal eens te verschillen. “Ook voor ons is het altijd uitkijken wie afzakt vanuit de A-kern en wie eventueel wordt opgeëist om de stap naar de A-kern te maken. Met Kenji Singulé en Lucas Van Winden hebben de laatste twee weken zelfs ook al twee U17-spelers hun opwachting gemaakt bij ons. Dat blijft de politiek van de club. We willen eigen spelers kansen geven.”

Wat wel moed moet geven voor de komende weken: de kalender van Tervuren-Duisburg B oogt best haalbaar. “In onze resterende zes wedstrijden spelen we nog vier keer thuis en op eigen veld zijn we haast onklopbaar. We hebben dan ook een stevige thuisreputatie en dat mocht ook FFF Brussels al ondervinden. Leider Bertem-Leefdaal B moet trouwens nog bij ons op bezoek komen. We geven het dus nog niet op voor de titel, al moet er hier niets. De politiek van talenten laten doorstromen blijft binnen deze club het belangrijkste.”

Vertrek naar Huldenberg

Voor Vanderheyden zelf worden het sowieso wel zijn laatste weken in Tervuren. Volgend seizoen wordt hij onder de vleugels van Steven Peeters T2 bij Huldenberg. “Ik heb ambities als trainer en dan moet je elke kans grijpen. Ik ga volgend seizoen mogelijk ook voor mijn UEFA A-diploma. Ik vertrek hier in Tervuren-Duisburg in de beste verstandhouding, maar kon deze kans niet laten liggen.”

Aangeboden door onze partners