Nieuwe ‘Dertigers’ arriveren op 13 maart: wie is wie in de vriendengroep?

Van links naar rechts: Jonas, Laura, Ada, Ruben, Marvin, Sami en Nele.© VRT

Vanaf maandag 13 maart is de nieuwe reeks van ‘Dertigers’ te zien op Eén, met een volledig nieuwe vriendengroep. De reeks draait rond vijf Chiro-vrienden die hun leven uitbouwen in de Groene Gordel rond Brussel.

edb

Na het definitieve afscheid van de oude garde in de kerstspecial, is het tijd voor een kennismaking met de nieuwe generatie Dertigers. Laura, Nele, Jonas, Ruben en Sami leerden elkaar in hun tienerjaren kennen op de Chiro en werden praktisch familie. Net zoals in de oude reeks krijgen zij te maken met de uitdagingen en vraagstukken die elke late twintiger en jonge dertiger herkent: de druk om te doen wat van je verwacht wordt op die leeftijd. De vrienden gaan er elk op hun eigen manier mee om.

LEES OOK. Een onverwacht extraatje: kerstspecial is allerlaatste ‘Dertigers’-aflevering voor Kim Van Oncen

Wie is wie?

De hoofdrollen in deze nieuwe reeks van Dertigers worden vertolkt door nieuw talent. Jonas (29) en Laura (29) worden gespeeld door Gilles Van Hecke en Emma Moortgat, die met de reeks allebei hun eerste grote rol scoorden. Emma is later dit jaar ook in Knokke off te zien, de nieuwe reeks met Pommelien Thijs in de hoofdrol.

Laura en Jonas zijn al meer dan tien jaar een koppel en lijken klaar voor een gezin. Verzekeringsmakelaar Laura wil alles doen voor het perfecte huisje-tuintje-kindje-plaatje, liefst nog voor haar dertigste. Maar ze zal ontdekken dat het leven niet in een strakke planning te gieten valt. Jonas ontwijkt gesprekken over kinderen zo veel mogelijk. Natuurlijk wil hij dat ooit... maar ze hebben toch nog tijd?

(lees verder onder de foto)

Laura (Emma Moortgat) en Jonas (Gilles Van Hecke).© © VRT

Laura’s zus Nele (33) behoort ook tot de vriendengroep, maar de twee zijn totale tegenpolen. Nele gaat onbezonnen door het leven. Ze wil de wereld zien en zich vooral amuseren. Ze is rommelig, ongestructureerd en heeft een hekel aan ‘moeten’. Ook het traditionele plaatje van huisje, tuintje en kinderen is niks voor Nele. Maar blijft dat zo nu ze Marvin (28) heeft ontmoet? Nele wordt vertolkt door Sofie Joan Wouters. Zij is vooral actief in het theater en was te zien in In Vlaamse Velden.

Malik Mohammed is een van de bekendere gezichten in de cast. Hij won So you think you can dance in 2015 en had rollen in Spitsbroers, De luizenmoeder, Déjà vu en Assisen. Onlangs ging hij voor Kom Op Tegen Kanker uit de kleren op Eén. Malik speelt Marvin, het ‘lief’ van Nele. Hij is de meest gepassioneerde fietser van de groep en werkt met Sami in de fietsenwinkel.

(lees verder onder de foto)

Nele (Sofie Joan Wouters) en Marvin (Malik Mohammed).© © VRT

Ook Issam Dakka kan je kennen van eerdere reeksen, zoals De luizenmoeder en Lost luggage. In Dertigers is hij Sami (30), de meest verantwoordelijke van de groep, de goede vriend die altijd klaarstaat. Maar hij cijfert zich weg voor anderen. Hij woont nog thuis bij zijn oma en zijn vrienden vragen zich openlijk af wanneer hij ooit eens aan een lief zal geraken.

(lees verder onder de foto)

Sami (Issam Dakka).© VRT

Ruben (29) is de vijfde Chiro-vriend. Hij is single, out and proud en datet erop los. Niemand stelt zich vragen bij zijn vrijgezellenstatus: het is hen duidelijk dat Ruben te veel van zijn vrijheid houdt. Al moet hij die een beetje opgeven om zijn situatie financieel leefbaar te houden. Hij woont namelijk boven de fietsenwinkel van zijn vriend Sami, maar heeft een huisgenoot nodig om de huur te kunnen betalen. Ada (26) meldt zich aan, en Ruben zegt met veel tegenzin toe. Want Ada zou wel eens zijn geheim kunnen ontdekken. Een geheim dat hem zijn hele vriendengroep kan kosten.

De Antwerpse Roman Van Houtven (Ruben) werkte tot nog toe vooral als danser en choreograaf. Idalie Samad (Ada) is bekend van rollen in De buurtpolitie en Familie.

LEES OOK. Zelfde concept, nieuwe gezichten: heeft ‘Dertigers’ 2.0 kans op slagen? “Een gok”, maar die is de VRT al eens goed uitgekomen

Ruben (Roman Van Houtven) en Ada (Idalie Samad).© © VRT

‘Dertigers’, vanaf 13 maart elke maandag tot en met donderdag rond 21.30 uur op Eén en via VRT MAX. Het volledige seizoen is meteen vanaf 13 maart te bekijken via VRT MAX.

Aangeboden door onze partners