Courteney Cox reageert op hardnekkig gerucht: “Ik heb helemaal geen paddo’s aan prins Harry gegeven”

© Getty Images via AFP

De laatste tijd is een merkwaardig verhaal een eigen leven gaan leiden, en de Amerikaanse actrice Courteney Cox zit er duidelijk mee verveeld.

Tom Vets

Aangezien er van het verhaal volgens haar niks waar is, doet ze er alles aan om het gerucht de wereld uit te helpen. “Ik heb in het verleden al heel wat feestjes in mijn huis gegeven, maar daarbij heb ik nooit paddo’s (paddenstoelen die hallucinogene stoffen bevatten, red.) gegeven aan mijn gasten. En al helemaal niet aan de Britse prins Harry”, zegt ze.

Nochtans is hier sprake van in de geruchtmakende biografie van de prins. In het boek Spare (Reserve in het Nederlands) vertelt Harry over een feestje bij Cox, waarbij hij een doos met paddo’s in de koelkast aantrof. Een andere genodigde reageerde daarop door te zeggen dat hij best wat mocht nemen, en dat zouden Harry en zijn vrienden zich geen twee keer hebben laten zeggen. Wat volgde was een heftige trip, waarbij volgens Harry een vuilnisbak veranderde in een hoofd.

“Bij deze wil ik verklaren dat ik zelf nooit paddo’s in mijn huis had. Ik heb ze dus ook niet uitgedeeld”, verklaarde de actrice over het feest. “Wat wel klopt, is dat Harry een aantal nachten bij mij is blijven logeren. Maar daarover vallen geen wilde verhalen te vertellen.”

De Amerikaanse actrice kan zich gelukkig optrekken aan nieuws dat wel volledig waar is. Ze kreeg zopas ster nummer 2.750 op de Walk of Fame. Cox, wereldberoemd als Monica Geller in de serie Friends, ontving de ster niet alleen: ze bracht haar Friends-collega’s Jennifer Aniston en Lisa Kudrow mee.

Aangeboden door onze partners