Alweer een bijzonder record voor The Weeknd

The Weeknd (33), de man achter superhits als Blinding lights, Starboy en Take my breath, schrijft andermaal geschiedenis in de muziekwereld.

Tom Vets

Het blijkt immers uit onderzoek van Spotify dat zijn muziek maandelijks bij meer dan 100 miljoen luisteraars door de speakers knalt. Die bijzondere mijlpaal zat er al een tijdje aan te komen, het was zijn nieuwste samenwerking met superster Ariana Grande die nog wat extra volgers opleverde. Met de zangeres heeft hij zopas een remix van het nummer Die for you uitgebracht. Het is al de vierde keer dat de twee supersterren samenwerken.

LEES OOK. De lijst met sterren die naar ons land komen dit jaar, wordt steeds langer

Met net iets meer dan 100 miljoen luisteraars heeft Abel Makkonen Tesfaye – The Weekends echte naam – een ruime voorsprong op Miley Cyrus met 82,5 miljoen luisteraars. Taylor Swift heeft er 80 miljoen en Drake 68,6 miljoen.

Vooral de laatste jaren heeft de carrière van de Canadese zanger een hoge vlucht genomen. Inmiddels mag hij al 4 Grammy Awards en 20 Billboard Music Awards op zijn schouw zetten. Met zijn wereldhit Blinding lights, in vele landen de grootste hit van het jaar 2021, slaagde hij er zelfs in de eerste track af te leveren die een volledig jaar in de Amerikaanse top 100 stond. Hij sleepte ook een Oscar- en Emmy-nominatie in de wacht.

Aangeboden door onze partners