Stevige straf voor Antonio Tiberi: Trek-Segafredo schorst renner en zet hem zonder loon nadat hij kat van minister doodschoot

© Getty Images

Antonio Tiberi is door zijn team Trek-Segafredo te voet gesteld. De 21-jarige prof werd door de rechtbank veroordeeld omdat hij de kat van een minister van San Marino doodschoot. Hij kreeg een boete van 4.000 euro.

Hugo Coorevits, Vincent Van GenechtenBron: Tib

Zijn werkgever Trek-Segafredo laat het daar niet bij. Niet alleen omdat zoiets not done is, maar het gaat ook in tegen de regelgeving van de gedragscode van de ploeg.

Hij staat twintig dagen langs de kant en ook zijn loon wordt ingehouden. Hij werd uit de selectie gezet voor de Trofeo Laigueglia, Tirreno-Adriatico en Milaan-Turijn. Indien nodig is de ploeg bereid nog meer sancties op te leggen.

Tiberi’s loon van de twintig niet-betaalde dagen wordt gestort aan een diervriendelijke organisatie. Trek-Segafredo zegt zeer ontgoocheld te zijn over Tiberi’s houding. “Als werkgever willen we de renners niet alleen helpen als atleten, maar ook als mannen en vrouwen”, klinkt het. De Amerikaanse World Tour-ploeg van o.a. Jasper Stuyven zal Antonio Tiberi van dichtbij volgen zodat hij zich beter zal gedragen en verwacht ook dat hij stappen zet om een beter mens te worden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Federico Pedini Amati, de minister wiens kat werd doodgeschoten, liet in de Italiaanse krantCorriere della Sera al weten dat hij de straf laag vond en dat zulke mensen eigenlijk niet thuishoren in de ministaat.

Antonio Tiberi werd vier jaar geleden wereldkampioen tijdrijden bij de juniores. De derdejaarsprof was dit seizoen al achtste in de eindstand van de Tour Down Under en zevende in de door Remco Evenepoel gewonnen UAE Tour.

Excuses

De renner reageerde vandaag ook zelf op de feiten en zijn straf. “Ik heb zeer veel spijt van mijn schandelijk acties”, klinkt het. “Dit was zeer stom en onverantwoord, en ik besefte dit pas later. Ik wil geen excuses maken en ik aanvaard mijn straf. Ik heb hier eerder nog niet publiek op gereageerd, uit schaamte.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners