Medeplichtige aan hondendiefstal klaagt Lady Gaga aan omdat ze vindersbeloning niet kreeg

© REUTERS

Het verhaal rond Lady Gaga’s honden die in februari 2021 gestolen werden, krijgt nog een staartje. Jennifer McBride, een van de medeplichtigen aan de diefstal, klaagt de popzangeres aan, omdat die de beloning van 500.000 dollar voor de vinder niet uitbetaalde.

Janne EijckmansBron: The Guardian, USA Today

Jennifer McBride, de vrouw die Lady Gaga’s honden na hun ontvoering terugbracht, heeft afgelopen vrijdag een klacht tegen haar ingediend. Toen Gaga’s Franse buldogs twee jaar geleden gestolen werden, beloofde ze 500.000 dollar aan degene die hen terugbracht, zonder dat ze er vragen bij zou stellen. Maar die belofte is ze niet nagekomen, aldus McBride.

LEES OOK. Gestolen honden van Lady Gaga zijn teruggevonden (en ze leven nog)

In februari 2021 werden twee van Lady Gaga’s honden, Koji en Gustav, ontvoerd. Haar hondenuitlater werd neergeschoten tijdens de diefstal, maar kwam er weer bovenop. Twee dagen later bracht McBride de honden terug naar een politiebureau in Los Angeles. Volgens de politie leek ze niet betrokken bij de diefstal, maar wat later werd ze toch gearresteerd, samen met vier anderen waaronder haar ex-vriend Harold White. McBride werd beschuldigd van heling, het ontvangen van gestolen zaken, en medeplichtigheid aan poging tot moord en kreeg een voorwaardelijke straf van twee jaar.

LEES OOK. Hondenuitlater Lady Gaga mag ziekenhuis na maand verlaten: “Mijn long genas niet, het schot had het weefsel getekend als een brandwond”

Nu zijn de rollen omgekeerd en sleept zij Gaga voor de rechter voor contractbreuk, fraude door valse beloftes en fraude door een verkeerde voorstelling van zaken. Ze eist de beloofde vergoeding van 500.000 dollar voor de vinder en daarbovenop nog eens een forse compensatie voor geleden schade, samen goed voor zo’n 1,5 miljoen. Of Lady Gaga haar effectief iets zal moeten betalen, moet nog blijken.

Aangeboden door onze partners