Voetbal 4de provinciale F Toekomst Bunsbeek

Bevrijde Louis Govaerts maakt met Bunsbeek nu ook kipkap van Halle en zit aan vijftien op vijftien: “Ik had het best moeilijk met die constante prestatiedruk in de hogere reeksen”

Louis Govaerts. “Na die moeizame competitiestart loopt het op wieltjes.”© gmd

De tweede periodetitel liep Toekomst Bunsbeek nog nipt mis, maar met twee zeges op rij is de ploeg van Louis Govaerts in elk geval ook al prima begonnen aan de derde periode. In de 5-0-zege op Halle VV was Govaerts zondag met vier doelpunten trouwens de grote man.

René Beelen

Met een penaltygoal vlak voor rust zette Govaerts zijn ploeg op de goede weg. Na de pauze gaven de bezoekers vervolgens een demonstratie weg en in de laatste twintig minuten stoomden ze door naar een 5-0-zege. Na een uiterst zwakke competitiestart is Bunsbeek de laatste weken en maanden helemaal onder stoom. Gunther Roosen die eind oktober Tibo Swaenen als trainer kwam vervangen, heeft wonderen verricht.

“Dat was een belangrijke trainerswissel”, zegt de 27-jarige Govaerts, die met zijn ploeg nu op de zevende plaats staat. “Gunther bracht meer discipline. Hij heeft een structuur neergezet, waardoor iedereen zijn taken kent. Zelf heb ik als centrale offensieve middenvelder een vrije rol en dat ligt me vrij goed. Ik zit intussen aan dertien goals en na die toch wel moeizame competitiestart loopt het ook in onze ploeg op wieltjes. De goede cijfers van de laatste maanden tonen dat we op de goede weg zijn. Hopelijk kunnen we nog een reeks overwinningen neerzetten om nog wat hoger te klimmen in de stand.”

Contract verlengd

Als 20-jarige zat Govaerts zeven jaar geleden nog in de kern van toenmalig eersteprovincialer Racing Butsel. “Ik werd toen uitgespeeld op de linkerflank”, zegt de middenvelder, die zijn contract in Bunsbeek voor volgend seizoen alvast verlengde. “De heenronde miste ik echter door een blessure, maar in de terugronde was ik basisspeler. Toch ging ik lager voetballen, want op het niveau van eerste provinciale lagen de eisen erg hoog. Ik geef toe dat ik het best moeilijk had met die constante prestatiedruk. Daarom trok ik naar derdeprovincialer Boutersem, waar ze mij op de linksachter posteerden. Sinds dit seizoen zit ik dus bij Bunsbeek. Ik voel me hier goed thuis in een vrij jonge ploeg en heb dan ook niet getwijfeld om mijn contract hier te verlengen.”

Aangeboden door onze partners