Ook Bonheiden neemt deel aan het Vlaams Kampioenschap ‘tegelwippen’

Wie breekt mee tegels uit?© ivh

Bonheiden -

Van 21 maart tot en met 31 oktober loopt het Vlaams Kampioenschap Tegelwippen. Ook Bonheiden doet mee en wil samen met alle inwoners, bedrijven en verenigingen zo veel mogelijk tegels uitbreken en vervangen door groen.

Erik Van Eycken

“Zo maken we samen een klimaatbestendige gemeente, aantrekkelijker voor dieren en nuttige insecten, koeler op warme dagen én bovenal veel mooier”, zegt schepen van Milieu Mieke Van den Brande (CD&V).

Met het VK Tegelwippen wil Vlaanderen alle gemeenten en inwoners stimuleren om mee de handen uit de mouwen te steken om op eigen terrein verharding te verwijderen en wat extra groen tot leven te laten komen. “Ga je mee aan de slag, registreer dan jouw ontharding, zodat we Bonheiden een podiumplaats kunnen bezorgen.”

“Als gemeente kijken we alvast waar we zelf ook initiatief kunnen nemen en hoe we inwoners en verenigingen kunnen helpen om deze actie tot een succes te maken.”

Projecten kan je indienen tot en met 31 mei. Zo heeft de gemeente tijd om je dossier te bekijken voor eventuele projectsubsidies.

Meer info: www.bonheiden.be/klimaatactieplan

Aangeboden door onze partners