Man overleeft maand lang in Amazonewoud door insecten te eten en urine te drinken

Themabeeld.© ISOPIX

Een 30-jarige Boliviaan heeft in het Amazonewoud een maand lang overleefd door insecten en wormen te eten en zijn eigen urine te drinken.

adbBron: BELGA, Unitel

Jhonattan Acosta werd eind januari als vermist opgeven door zijn familie na een jachtpartij met vier vrienden in het Amazonewoud in het departement Beni in het noordoosten van Bolivia.

Hij overleefde al die tijd, naar eigen zeggen, doordat hij “de overlevingstechnieken” kende. “Ik heb insecten en wormen gegeten en mijn urine gedronken. Ik ben aangevallen geweest door beesten”, moest vechten met wilde varkens, en werd door ontelbare insecten gebeten, verklaarde de man dinsdag aan Unitel TV. Hij kwam ook oog in oog te staan met een jaguar.

“Ik heb aan God gevraagd om het te doen regenen”, vervolgde Acosta. “Als het niet had geregend, dan had ik het nooit overleefd.” Hij dronk regenwater vanop bladeren.

Acosta wandelde 40 kilometer, maar had snel door dat hij in cirkels aan het lopen was. Hij raakte ook geblesseerd aan zijn enkel, waardoor hij dagenlang niet kon lopen. De man werd zaterdag teruggevonden door een team speurders.

De man was uitgedroogd en viel 17 kilo af. Hij werd verzorgd in het ziekenhuis en herstelt nu verder thuis.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners