Voetbal Provinciale Oost-Vlaanderen

IN PROVINCIALE IS HET OOK PLEZANT: Champagne uit Sint-Martens-Latem, de trillende deklat in Zevergem en de tien rozen van Hugues Van Holderbeke

© Nic Declercq/AFP/

Oost-Vlaanderen -

In provinciale is het ook plezant. Vraag dat maar aan Hugues Van Holderbeke. De spits van vierdeprovincialer SKV Oostakker scoorde maar liefst tien keer en was zo één van de grote figuren van het voorbije voetbalweekend in onze provincie. Het is weer tijd voor onze wekelijkse afspraak met de échte voetbalhelden van Oost-Vlaanderen.

Stefan Smet

1. Nek-aan-nekrace in eerste provinciale

Eigenlijk zijn we al lang niet meer verbaasd als we vernemen dat KVV Sint-Denijssport, nog altijd een promovendus, nog maar eens een zege boekte. Deze keer wonnen de troepen van coach Jean-Marie Alexander vlotjes met 0-5 op bezoek bij het zieltogende SKN Sint-Niklaas. In de stand beent Sint-Denijssport trouwens opnieuw KSK Beveren, bij dat op bezoek in Svelta Melsele met 4-1 onderuit ging. Zes punten bedraagt de kloof tussen plaats één en plaats zes, wie kampioen wordt in eerste is vooralsnog koffiedik kijken.

2. De vanzelfsprekende champagne in Sint-Martens-Latem

Wat een weekend voor FC Latem dat in 2A voor eigen publiek met 2-1 won van een stug FC Assenede. Door de 2-3-thuisnederlaag van eerste achtervolger FCG Sint-Laureins tegen Poesele en het 0-0-gelijkspel van FC Destelbergen in en tegen VK Knesselare, heeft Latem nu al een voorsprong van vijf punten. De champagne hoeft nog niet koel te staan, maar het vertrouwen in de goede afloop groeit in Latem zienderogen. Of misschien toch snel één flesje, we zijn tenslotte in Sint-Martens-Latem!

In 2B verkleinde KSV Geraardsbergen trouwens zijn achterstand op leider Standaard Denderleeuw dankzij een fel bevochten 3-4-zege in Maarkedal. Ondertussen kwam Denderleeuw op het veld van FC Edeboys niet verder dan een 1-1-gelijkspel. Denderleeuw telt nu nog drie punten voorsprong op Geraardsbergen.

3. Doelpuntenkermis in Sint-Kruis-Winkel

Akkoord, Jesse Brouwers liet nog maar eens een hattrick noteren voor Evergem 2020, dat met 6-0 van Daring Maria-Aalter, maar dé uitslag van de 22ste speeldag in 3A was zonder meer de 7-0-zege van Sint-Kruis-Winkel tegen KSK Vinderhoute. Dylan Verstraeten nam hier trouwens drie doelpunten voor zijn rekening.

Nog opmerkelijk: de 5-0-zege van Standaard Muide tegen FAC Waarschoot én de vierklapper van Perparim Prekadini, die maar liefst vier keer scoorde en zo gigantisch aandeel had in de 5-1-zege van SK Herdersem tegen SK Wichelen in 3D.

4. Deklat houdt titelrace spannend

Zevergem Sportief kwam op eigen veld niet verder dan een 1-1-gelijkspel tegen een gretig KVV Windeke. In het slot spatte strafschop van de 48-jarige Riekie De Sloover uiteen op de lat voor Zevergem. Hierdoor kon eerste achtervolger Sparta Petegem B een goede zaak doen in de rangschikking en dat deden ze ook: op bezoek bij Jong Zulte B werd het 1-2 dankzij doelpunten van Laroche en Nys. In de stand telt Zevergem nu nog één puntje meer dan Petegem B. The heat is on!

5. Oostakker verpulvert Gent-City

Hét resultaat van het weekend noteerden we zonder enige twijfel bij SKV Oostakker – Gent City. Leider in 4A, Oostakker, haalde het uiteindelijk met een monsterscore: 15-1. Met de groeten van Hugues Van Holderbeke, die maar liefst tien keer raak trof. Omdat eerste achtervolger FC Dampoort Gent dit weekend ook vlot won - het werd 1-6 in Bassevelde - telt Oostakker nog altijd vijf punten voorsprong. Op de voorlaatste speeldag staat Oostakker – Dampoort geprogrammeerd. Het zou ons niet verbazen mocht de titelstrijd dan worden beslecht.

De beste schutter van Oost-Vlaanderen

Hugues Van Holderbeke moest de voorbije weken toezien hoe Jesse Brouwers het mooie weer maakte en zich een weg naar de leiderspositie in de topschuttersstand scoorde. Nou, dat heeft Hugues netjes opgelost. Dankzij zijn tien treffers tegen Gent City heeft hij ook meteen de concurrentie weer op afstand gezet. Speciale vermelding ook voor Emiel Verstraeten (Sint-Antelinks B) die vijfmaal raak trof op bezoek bij KVV Schelde B.

42: Hugues Van Holderbeke (SKV Oostakker, 4A)

37: Jesse Brouwers (Evergem 2020, 3A)

34: Thijs De Leeuw (Kluisbergen Sport B, 4C)

33: Timothy Van Laecke (SKL Doorslaar, 2C)

30: Thibaut Vanhuffel (VSV Gent B, 4A)

28: Brian Vandenbossche (SV Sint-Anteliks A, 3D)

27: Renko Van Acoleyen (KFC Baasrode, 4D), Ruben Deleu (VVE Hansbeke, 3A) en Jasper Paternoster (FC Bonanza, 4C)

26: Dieter De Mulder (Gavere-Asper, 3B)

25: Mehmet Kutlu (VKA Middelburg, 4A), Dylan Verstraeten (FC Sint-Kruis-Winkel, 3A) en Gilles Dentijn (Jong Zulte A, 3B)

24: Daoud Mahli (FCLC Ronse, 4C), Ismail Ben Ayad (Blauw-Wit Temse, 4E), Gianni Peeters (Bosdam-Beveren, 4E), Louis Thyssen (Sp. Sint-Gillis-Waas, 2C) en Josse Vekeman (HT Zwijnaarde, 3B)

23: Jonathan Ulens (SK Munkzwalm, 1)

22: Quinten De Muer (FCG Sint-Laureins, 2A) en Pieter Cornelis (VC Zwijnaarde, 3B)

21: Thibeaux Van Nuffel (VCE Houtem B, 4D)

20: Mathis De Schamphelaere (VC Zevergem Sp., 4B), Egon Pletinckx (VK Ninove B, 3D), Rune Van De Moere (FCG Sint-Laureins B, 4A), Dante Meul (Blauw-Wit Temse, 4E) en Kevin Sa Faria (Rangers Opdorp, 3E), Gregory Vermeeren (Standaard Muide, 3A)

19: Gilles De Decker (FCG Sint-Laureins B, 4A), Perparim Prekadini (SK Herdersem) en Stijn De Wilde (Standaard Muide, 3A)

Wat u dit weekend vooral in de gaten moet houden

* SK Munkzwalm gaat komend weekend op bezoek bij co-leider KSK Beveren, zonder meer een boeiende affiche. Zeker ook omdat Munkzwalm momenteel nog een perfecte score telt in de derde periode. Bij Sint-Denijs en Borsbeke ligt men dan alweer op de loer om te profiteren van een eventueel nieuw puntenverlies van Beveren.

* Dit weekend staat de derby van Evergem op het programma. Leider Evergem 2020 gaat op bezoek bij de grote rivalen en wil puntenverlies voorkomen, terwijl er VK Watervliet de altijd lastige verplaatsing naar SK Lochristi wacht. Zo kan Sint-Kruis-Winkel misschien wel dé winnaar het weekend worden, als de Kanaal Boys tenminste zelf geen averij oplopen in Waarschoot.

* In 3C staat de absolute topper op het programma: leider VV Volkegem gaat op bezoek bij nummer twee VV Horebeke. Mits een zege kan Horebeke de achterstand terugbrengen tot twee punten. Als Volkegem wint, neemt het meteen ook een flinke optie op de titel. Spanning troef dus.

Aangeboden door onze partners