Voetbal 2de provinciale A BS Geluveld

Matthias Catry en BS Geluveld zetten leider Dottenijs opnieuw met de voeten op de grond: “Moeilijk gaat ook”

Matthias Catry is aan zijn laatste wedstrijden bezig in het shirt van Geluveld.© Bart Vandenbroucke

BS Geluveld zit nooit om een stunt verlegen. Zondag legden de jongens van T1 Thierry Lemaire leider Dottenijs over de knie. Een ferme knauw voor de Henegouwers, een ferme opsteker voor Geluveld dat een gouden zaak doet in de strijd om het behoud. “De klus is nog niet geklaard, maar het ziet er steeds beter uit”, zegt Matthias Catry.

Fons Vandewynckele

Het is algemeen geweten: om Geluveld in eigen vesting te kloppen, moet je over goede papieren beschikken. Blijkbaar waren ze bij Dottenijs niet op de hoogte van de sterke thuisreputatie van Blue Star. Toen de Henegouwers net voor de rust de score openden, waanden de leiders zich rijk, maar Geluveld liet zich niet kennen en pakte alsnog drie gouden punten.

“Een broodnodige en vooral verrassende overwinning”, aldus Matthias Catry. “Laat ons duidelijk stellen: dit Dottenijs is de beste ploeg van de reeks. Op technisch vlak kan niemand aan hen tippen, maar de Henegouwse balvirtuozen zijn te vroeg op hun lauweren gaan rusten. Toen Dottenijs net voor de pauze op voorsprong kwam, dacht het de drie punten op zak te hebben. Terwijl wij na de hervatting een tandje bij staken, speelden de bezoekers met een flair alsof hen niets meer kon gebeuren. Toegegeven, het zat mee dat de bezoekers bij 0-1 een strafschop misten. Zij dwongen wel balbezit af, maar kwamen nog amper in onze grote rechthoek. Wij deden beter en hadden aan twee kansen genoeg om de volle pot thuis te houden. Een hard bevochten zege die na de match uitbundig werd gevierd.”

Loodzwaar drieluik

Zondag krijgt Geluveld met Zwevegem opnieuw een topper over de vloer. “Aan Zwevegem bewaren we geen goede herinneringen, want we verloren daar met 4-0”, weet Matthias Catry nog. “Er wacht ons dus best een moeilijke opdracht, maar moeilijk gaat ook. Dat hebben we tegen Dottenijs duidelijk bewezen. Met Zwevegem, Westrozebeke en Avelgem staan we voor een loodzwaar drieluik. Wat het ook wordt, met de onverhoopte zege tegen Dottenijs deden we een uitstekende zaak voor het behoud. We zetten nummer veertien Geluwe al op zeven punten.”

Matthias Catry is aan zijn laatste wedstrijden bezig met Geluveld. Volgend seizoen draagt hij de kleuren van buur Beselare. “De kans dat het in derde provinciale zal zijn, is groot. Het bestuur van Beselare, dat met het oog op volgend seizoen bijzonder bedrijvig was op de transfermarkt, hoopte nochtans zich in tweede te handhaven. Dus zal worden verwacht dat we volgend seizoen moeten meedoen voor de prijzen.”

Aangeboden door onze partners