Voetbal 1ste provinciale FC Kleit

Behoud lijkt stilaan een feit voor FC Kleit: “Mogen niet meer in de problemen komen”

Gerd-Jan De Smet (aan de bal) zorgde dit weekend voor de 2-0 tegen SV Zottegem.© Erik Westerlinck

Maldegem -

FC Kleit lijkt acht speeldagen voor het einde van de competitie verzekerd te zijn van het behoud. De ploeg van coach Wim Roels won op eigen veld met 2-1 van SV Zottegem. Met 38 punten lijkt FC Kleit nu al op beide oren te mogen slapen. Ondertussen staat de ploeg uit Groot-Maldegem op een mooie zesde plaats.

Johan Polet

“We klommen tegen Zottegem al vroeg op voorsprong via een strafschopdoelpunt van Kenneth De Meyer na een overtreding op Thomas Vuyts”, aldus Gerd-Jan De Smet. “De bezoekers kwamen na die treffer sterk opzetten. Zij lieten enkele kansen onbenut en botsten op onze secure doelman Jeffrey De Vlieger. Zottegem ontsnapte voor de rust aan een uitsluiting. Ik incasseerde een kopstoot van een bezoekende speler die zich liet vallen. De scheidsrechter beoordeelde die situatie foutief en bestrafte mij met een gele kaart. We hadden in een evenwichtige tweede helft de wind mee en hielden de partij onder controle. We verdubbelden kort voor het uur onze bonus. Ik trapte raak na een goede lange bal van Glenn Blomme. Zottegem probeerde nadien nog een vuist te maken, maar wij bleven relatief gemakkelijk overeind. We incasseerden in de slotminuut wel nog een strafschopdoelpunt na handspel van Sander Van Hoecke. Een belangrijke zege na een goede prestatie waarbij we opnieuw een stevig blok vormden”, besluit De Smet.

Kaap van veertig punten

“We mogen niet meer in de problemen komen”, beseft ook Wim Roels. “We zijn afhankelijk van de resultaten van Eendracht Aalter, KVE Drongen en Eendracht Elene-Grotenberge in derde afdeling, maar we deden wat we moesten doen. De zeges tegen KSK Grembergen en SV Zottegem waren zeer belangrijk. We tellen twaalf punten meer dan Excelsior Mariakerke, dat op de dertiende plaats staat. Er wacht er ons nog uitwedstrijd bij rode lantaarn SKN Sint-Niklaas waar we met minder dan drie punten niet tevreden kunnen zijn. We moeten zeker de kaap van veertig punten kunnen ronden. We trekken zondag naar co-leider KVV Sint-Denijssport waar we niets te verliezen hebben. We kennen die ploeg nog van vorig seizoen, want het is ook een promovendus. De heenmatch eindigde op een 0-0-gelijkspel. We zullen proberen ons vel duur te verkopen.”

Aangeboden door onze partners