PIEF POEF PAF! Anrealage tovert met kleding op Parijse modeweek

Kunihiko Morinaga© ISOPIX

Toen de modellen de catwalk in het Parijse Théâtre de la Madeleine opliepen, leek er nog niets aan de hand. Op het eerste gezicht presenteerde Anrealage een bijna volledig witte najaarscollectie en eerlijk, erg nieuw is dat niet. Maar ontwerper Kunihiko Morinaga zou zichzelf niet zijn moest er geen verrassing uit de bus zijn komen vallen.

Camille Van Puymbroeck

Op de tonen van Ravels Boléro kwamen UV-lichten naar beneden, die de outfits van de modellen twee per twee kleur inbliezen. Het was niet de eerste keer dat Morinaga gebruikmaakte van de technologie, maar dit keer ging hij weer één stapje verder.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De schijnbaar witte kleding die werd gepresenteerd, bevatte namelijk weefsels die verkleuren door middel van UV-licht - in dit geval een speciale lamp, maar de zon werkt net zo goed. Witte gewaden transformeerden in een kleurrijke collectie en ook accessoires en speciale stoffen zoals nepbont deden gretig mee. De ontwerper liet weten geïnspireerd te zijn door het concept Umwelt, oftewel de idee dat hoe we onze omgeving ervaren wordt gedefinieerd door ons observatievermogen. Eentje om over na te denken, zoveel is zeker, maar het najaar belooft in ieder geval kleurrijk te worden als het van Anrealage afhangt.

Aangeboden door onze partners