Voetbal 3de Provinciale D FC Kerksken-Halle

Pieter Brijs loodst FC Kerksken-Haaltert uit de gevarenzone: “Voetballen in de kelderverdieping zie ik niet zitten”

“Elk punt kan op het einde van de rit de doorslag geven”, zegt Pieter Brijs (links).© Gregory Van Gansen

Kerksken -

FC Kerksken-Halle zette een 0-2-achterstand tegen Massemen nog deels recht. De Denderhoutemse rechtsbuiten Pieter Brijs (26) zorgde voor de gelijkmaker en loodste zo de fusieclub via een vier op zes naar de veilige dertiende plaats.

Wim Redant

Kerksken-Haaltert zette een vier op zes neer en laat zo voorlopig Eendracht Winnik B en SK Erembodegem achter zich, terwijl rode lantaarn FCW Gijzegem ver achterop hinkt. Pieter Brijs hielp de fusieclub aan een gelijkspel tegen Massemen en voedde de hoop dat het behoud afgedwongen kan worden. “Elk punt kan op het einde van de rit de doorslag geven”, zegt Brijs. “Als je tegen een 0-2-achterstand aankijkt, dan moet je eigenlijk tevreden zijn met een gelijkspel op het einde van de rit. De week voordien trokken we op FC Smetlede wel aan het langste eind na een evenwichtige wedstrijd met kansen aan beide zijden. Toch vond ik onze zege verdiend. We kenden al ons deel van de pech. Zo bracht coach Luc Peerlinck in zijn spoor goalgetter Yannick Van Impe mee, maar hij moest al snel aan de kant met een blessure en viel bij zijn rentree meteen opnieuw uit. Uiteraard betekent dat een ferme streep door de rekening.”

Positief elan

Voor Brijs betekende de komst van coach Luc Peerlinck het weerzien van een oude bekende. “Ik begon te voetballen bij Verbroedering Denderhoutem. Via SK Lebeke-Aalst kwam ik bij Kerksken terecht. Ik waagde mijn kans bij SK Denderhoutem, maar kreeg daar van Luc Peerlinck niet echt een kans. Bij Kerksken-Haaltert zorgde Peerlinck wel voor een positief elan na de trainerswissel. Intussen ben ik al aan mijn vierde seizoen bezig bij Kerksken waarmee ik in de fusieboot met Haaltert stapte. Ik maak deel uit van een leuke groep en ik speel hier in mijn achtertuin. De degradatie naar vierde provinciale moeten we absoluut vermijden. Voetballen in de kelderverdieping zie ik absoluut niet zitten.”

Een gebrek aan regelmaat typeert het seizoen van Kerksken-Haaltert. “We klopten de top drie met leider SV Sint-Antelinks, naaste achtervolger VJ Baardegem en VK Nederhasselt dat toen derde stond. We beschikken dus wel degelijk over potentieel. We verloren evenwel ook bij rode lantaarn Gijzegem en dat gebeurde zelfs met zware cijfers. Het lijkt er dus wel op dat we beter uit de verf komen tegen de topploegen. Toch moeten we ook elders nog punten sprokkelen met het uitje naar Hofstade als eerste van de acht resterende finales.”

Aangeboden door onze partners