Tijdelijke bewakingscamera op komst aan station: “Noodzaak door aanhoudend vandalisme en sluikstorten”

Aan het station in Eeklo komt na aanhoudende overlast een mobiele veiligheidscamera. Tegen de zomer volgen vaste camera’s.© cte

Eeklo -

De NMBS plaatst, na overleg met de stad Eeklo, volgende week een tijdelijke bewakingscamera aan het station. “Bedoeling is dat er tegen de zomer ook vaste camera’s komen”, zegt burgemeester Luc Vandevelde (SMS).

Chris Thienpondt

Aan het station in Eeklo komt er van 6 tot 20 maart een mobiele bewakingscamera te hangen. “Omdat de hinder en vandalisme in en rond het stationsgebouw toeneemt, vraagt de NMBS aan de stad de toelating om een tijdelijke camera te mogen plaatsen aan het Koningin Astridplein”, zegt Vandevelde. “Er is vandalisme, er sneuvelen ramen, er zijn fietsdiefstallen en sluikstort: het is dus noodzakelijk. De camera staat op een aanhangwagen, heeft een bereik van 360 graden en kan verplaatst worden.”

De camera is vooral bedoeld om vandalen of dieven te ontmoedigen. Daarnaast kunnen de beelden ook door de lokale politie opgevraagd worden om indien nodig repressief op te treden.

Cameraschild

De politiezone Meetjesland Centrum is al sinds vorig jaar in blijde verwachting van haar eigen camera’s voor het station. “Ze zijn al even in bestelling, maar de levering laat lang op zich wachten. We hopen ze voor de zomervakantie in gebruik te kunnen nemen.”

De politie heeft al een cameraschild dat de cruciale in- en uitvalswegen in de zone bewaakt. Eeklo plaatste in het verleden al camera‘s op potentieel overlastgevoelige plaatsen, zoals de Blokhutten, Markt, Krüger, Melkerij en (een deel van) het sportcomplex.

Aangeboden door onze partners