Voetbal 3de afdeling VV A Avanti Stekene

Doelman Sibe Emmaneel wil zijn verjaardag vieren in stijl met Avanti Stekene: “Eerst winnen en dan een feestje bouwen”

Sibe Emmaneel is, na het vertrek van Brent Van Steelandt, pas aan zijn vierde wedstrijd tussen de Stekense doelpalen toe.© Erik Westerlinck

Stekene -

Avanti Stekene krijgt zondag het bezoek van HO Kalken. Beide ploegen staan na het forfait van SV Anzegem meer dan ooit tevoren tegenover elkaar voor een plaats in de top vijf en het daaraan allicht verbonden eindrondeticket.

Ivan Elegeert

Voor Stekene-doelman Sibe Emmaneel wordt het de eerste echte ‘topwedstrijd’ van het seizoen. Emmaneel is, na het vertrek van Brent Van Steelandt, pas aan zijn vierde wedstrijd tussen de Stekense doelpalen toe. “Het was toch wel een verrassing toen de clubleiding me vroeg om de laatste elf wedstrijden het Stekense doel te verdedigen”, vertelt Emmaneel, die zijn jeugdopleiding kreeg bij Sporting Lokeren en na een korte passage bij SKN Sint-Niklaas nu zijn eerste seizoen bij Avanti vol maakt. “Natuurlijk was ik blij met deze kans. De trainer had me opgedragen om me in die resterende matchen vooral te amuseren en ervaring op te doen. Er werd me langs geen enkele kant enige druk opgelegd. Natuurlijk was het niet leuk om net in je eerste match op Eendracht Wervik meteen vier doelpunten binnen te krijgen. Want hoewel ik er weinig of niets aan kon doen, voel je je als keeper toch altijd een stukje verantwoordelijk. Nadien ging het beter en de voorbije twee wedstrijden konden we toch de nul houden. Dat geeft vertrouwen voor de opdrachten die komen.”

Vooral vorige zondag op KFC Eppegem kon Emmaneel zich onderscheiden. “Het was een moeilijke wedstrijd. We kregen te maken met een slecht veld, veel wind en weinig ruimte om ons spel te ontwikkelen. We kwamen verdiend op voorsprong en leken de match te domineren. Op een kwartier van het einde kregen we een bal toch niet goed weggewerkt en kon een van hun aanvallers hard uithalen van net buiten de zestien. De bal ging in de hoek, maar ik kon er nog net aan.”

Concurrentie

Zondag zakt HO Kalken dus af naar Stekene. “Een belangrijke dag. Niet alleen omwille van onze eindrondekansen, maar ook omdat het mijn 21ste verjaardag is. Mijn collega’s hoeven zich niet ongerust te maken. Ik blijf zaterdagavond gewoon thuis. Het verjaardagsfeestje houden we wel na afloop. Eerst winnen, dan vieren.”

Na de opdracht tegen Kalken volgen verplaatsingen naar Tempo Overijse en FC Voorde-Appelterre en komt SK Roeselare-Daisel op bezoek. Maart wordt dus meer dan ooit de maand van de waarheid voor Emmaneel en Avanti.“Ik ben er in elk geval klaar voor en ook in de groep is het vertrouwen weer gegroeid. Ik kijk ernaar uit. Ook naar volgend seizoen. Ik verlengde mijn contract bij Stekene hoewel ik toen al wist dat er met Robbe Trouvé een extra keeper werd aangetrokken. Ik wil met hem volgend seizoen de concurrentie aangaan om eerste keeper te zijn bij Avanti”, klinkt het ambitieus.

Aangeboden door onze partners