Geen nieuwe Europese stunt voor Kangoeroes Mechelen in slotmatch Euroleague

Ondanks een double-double van Ziomara Morrison geen nieuwe Europese stunt van Kangoeroes Mechelen.© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

De veertiende en laatste speeldag in de Euroleague Women bracht in poule B geen derde stunt voor Kangoeroes Mechelen. De Belgische kampioen verloor in het Turkse Mersin. Met 2 op 14 eindigt het laatste in de groep. “We mogen terugblikken op een mooi debuut met twee prestigieuze overwinningen, “zei coach Arvid Diels.

Patrick Ceulemans

Net als in vele overige Europese wedstrijd pakte Kangoeroes Mechelen, dat debuteert in de Euroleague Women, met een sterke partij uit. Na een 18-18 tussenstand keken de Maneblussers halfweg maar tegen een 39-31 achterstand aan. In het derde kwart nam de Turkse ploeg via Tiffany Hayes (19 punten) en Elizabeth Williams (14 punten) verder afstand en ging het naar een 56-45 bonus voor Mersin. Kangoeroes Mechelen was niet van slag, won via onder meer Morgan Bertsch (12 punten, 9 rebounds), Lisa Berkani (20 punten, 7 assists) en de met een double-double (12 punten, 13 rebounds) Ziomara Morrison het laatste kwart (13-17) en verloor slechts met 69-62.

“Deze mooie ervaring in de Euroleague Women moeten we nu meenemen naar de Belgische competitie en Beker van België. Volgende week dinsdag is er de derby tegen Phantoms Boom en op 11 maart de finale van de Belgische Cup in Vorst Nationaal tegen Castors Braine. Twee mooie uitdagingen om succesvol in België te blijven,” zei coach Arvid Diels. Kangoeroes Mechelen is deze campagne zowel in de Top Division Women als in de Cup nog ongeslagen. Heleen Nauwelaers en haar ploegmaats keren vanavond nog terug naar België. Vanuit het rampgebied in Turkije en via Adana en Istanboel naar Brussel.

Mersin-Kangoeroes Mechelen 69-62

Kwarts: 18-18, 21-13, 17-14, 13-17

Kangoeroes Mechelen: Bertsch 12, Morrison 12, Nauwelaers 0, Resimont 6, Van Gils 3, Berkani 20, Bruyndonckx 0, Denys 0, Rembiszewska 9

Aangeboden door onze partners