Vrouwenvoetbal  1ste klasse  KVK Tienen

Johan Cuypers lost Thomas Van Baal af en moet vrouwen van Tienen naar behoud loodsen: “Ik heb nog altijd het volste vertrouwen in een goede afloop”

De vrouwen van Tienen houden ondanks alles de moed erin.© rr

Ondanks knap weerwerk beten de vrouwen van Tienen zaterdag ook tegen Zwevezele met 1-3 in het zand, waardoor de Eva’s op de voorlaatste plaats blijven hangen. Ondertussen moeten ze ook verder zonder trainer Thomas Van Baal, die er zelf de brui aan gaf. T2 Johan Cuypers schoof een rang op en moet de meubelen proberen te redden.

Wim Redant

Thomas Van Baal riep persoonlijke redenen in voor zijn ontslag. Zo moest Johan Cuypers plots overnemen, maar hij gaat die uitdaging niet uit de weg. “Ik deed als coach ervaring op in de jeugdwerking van Racing Genk en bij Eva’s Tienen, maar een carrière als trainer was nu ook niet meteen het plan”, zegt de 49-jarige trainer uit Scherpenheuvel. “Ik run in Zonhoven namelijk de voetbalschool Sensa, die ik overnam van Luc Nilis. We werken er met voetballers van U8 tot en met U12 aan techniek en looplijnen. Ik heb mijn handen dus best vol, maar laat Eva’s Tienen niet vallen en ben vast van plan om dit project verder te zetten. Liefst zou ik dat doen in eerste nationale, maar ik ben geen trainer die gaat vluchten bij een degradatie. Tienen beschikt over veel jonge speelsters en ik zie het als mijn taak om die te begeleiden en te laten doorstromen.”

Vermijdbare tegengoals

Op korte termijn weet Cuypers wat hem te doen staat. “We hebben nog negen matchen om ons te redden. Zelfs tegen leider Kontich deden we het niet slecht, maar we scoorden niet en slikten vermijdbare goals. Met een 0-3-eindstand lijkt het dan alsof je kansloos onderuitging. Tegen Zwevezele zetten we zaterdag een laag blok neer en mikten we op de counter. Zo bracht Linde Janssens ons na een achterstand ook opnieuw langszij. Op slag van rust kaatste na een hoekschop een bal ongelukkig tegen de netten en zo kwamen we op een bijzonder slecht moment opnieuw op achterstand. We probeerden de bakens nog te verzetten, maar de poging van Linde Janssens strandde op de lat. Na een derde tegentreffer was de wedstrijd helemaal gespeeld.”

Zaterdag trekken de Eva’s naar middenmoter Anderlecht B. “Als we zo blijven verder werken, volgen de punten wel. Ik heb nog het volste vertrouwen in een goede afloop. Tegen de sterkere ploegen komen we doorgaans goed voor de dag. Ook op Anderlecht B zijn we dus niet kansloos.”

Aangeboden door onze partners