Loïs Openda sneuvelt met Lens in Franse beker, Brecht Dejaegere en Toulouse scoren er zes

© AFP

Nantes heeft zich woensdagavond geplaatst voor de halve finales van de Franse beker. Het won met 2-1 van Lens, waar Rode Duivel Loïs Openda 90 minuten mocht meespelen. Brecht Dejaegere stootte met Toulouse wel door.

Jeroen De PauwBron: BELGA

Vlak voor het halfuur zette Seko Fofana (28.) de 0-1 op het bord voor Lens. Enkele minuten later bracht Andy Delort (31.) Nantes weer langszij vanop de stip. Vlak na rust kreeg Nantes een tweede strafschop. Delort (59.) zette ook deze feilloos om. Lens probeerde nog verlengingen uit de brand te slepen, maar dat lukte niet meer.

In de vorige ronde ging Openda (l) nog voorbij FC Lorient.© AFP

Zes keer prijs

Ook Toulouse stootte woensdagavond door naar halve finales van de Franse beker. Het won met 6-1 van tweedeklasser Rodez. Bij de thuisploeg stond Brecht Dejaegere 90 minuten tussen de lijnen.

Toulouse nam een vliegende start en stond na tien minuten al 3-0 voor na doelpunten van Aboukhlal (6.), Van den Boomen (8.) en Dallinga (10.). Nog voor rust maakten Chaibi (21.) en Suazo (38.) de afgang compleet. Vlak na rust mocht Dallinga (51.) vanop de stip de 6-0 binnenschieten. Met nog 20 minuten te spelen zorgde Younoussa (69.) zowaar voor de eerredder.

Younoussa maakte het enige doelpunt voor Rodez.© AFP

Lyon verzekerde zich dinsdag al van een plekje bij de laatste vier. Marseille en Annecy spelen later op de avond nog voor het laatste ticket. De halve finales van de Franse beker staan gepland voor 5 april.

Aangeboden door onze partners