Vincent Kompany moet met Burnley in FA Cup naar ex-club Manchester City: “De kinderen staan voor een dilemma”

© Getty Images

Wat een affiche: Burnley is in de kwartfinales van de Engelse FA Cup geloot tegen Manchester City. Voor Vincent Kompany, trainer van The Clarets, wordt het een blij weerzien met de club waar hij jarenlang aanvoerder was.

Jeroen De Pauw, Vincent Van Genechten

Burnley, de fiere leider in de Championship, plaatste zich woensdagavond na een krappe 1-0 zege tegen derdeklasser Fleetwood Town voor de kwartfinales. City, met een scorende Kevin De Bruyne, won dinsdag al met 0-3 bij Bristol City, een middenmotor in de tweede afdeling. 

“Mijn band met Manchester City is extreem sterk en dat zal altijd zo blijven”, aldus Kompany na de match. “Ik ben ook al een paar keer met mijn kinderen gaan kijken. Dat is best leuk om te doen op een zondag in Manchester. Mijn kinderen staan nu voor een dilemma: voor wie gaan ze moeten supporteren? Maar… Ik weet ook dat er achter de knuffels en high fives een machine zit die gewoon wil winnen. Oké, ik ben nog steeds fan van hen maar ik vertegenwoordig nu Burnley. Ik wist dat ik op een dag terug zou keren als trainer.”

Vincent Kompany wordt gezien als een clublegende bij de Citizens.© REUTERS

De andere kwartfinales zijn heel wat minder pittig. Manchester United neemt het op tegen Fulham, Brighton moet vierdeklasser Grimsby Town de baas kunnen en Sheffield United komt tegenover Blackburn te staan.

De duels worden gespeeld in het weekend van 17-19 maart.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners