voetbal 1ste Nationale KVK Tienen 1 - Francs Borains 3

Simon Bracké met een dubbel gevoel na de thuisnederlaag: “Van slag na vermijdbare gelijkmaker, maar al bij al goed gevoetbald tegen profploeg. We zijn tenslotte maar Tienen”

Simon Bracké: “Verliezen van een profploeg als Francs Borains wiens budget zevenmaal hoger is dan dat van Tienen, is geen schande.”© Guy Meurs

Tienen -

Tienen-Francs Borains was woensdagavond geen hoogstaande partij zodat de fans wat te weinig opwarmertjes misten. KVK zette wel de jacht in op een 2-2 en kreeg daar via Saidi een open kans toe, maar die werd verkwanseld. Tot Francs Borains met het doelpunt in de slotminuut de score te hard maakte. Maar de sterk spelend middenvelder Simon Bracké oordeelt dat zijn ploeg moet verder doen zoals ze bezig is, ondanks de magere balans van 4 op 21.

René Beelen

“We voetbalden de eerste 35 minuten heel goed”, analyseert Somin Bracké. “Ik durf zelfs stellen dat dit een perfecte eerste periode was. We gaven geen enkele kans weg en Arne Naudts maakte een schitterend doelpunt. Tot we na een inworp in de 43ste minuut twee tot drie keer de verkeerde keuze maakten. Dan weet je dat dit met Tainmont en Chevalier in de aanval wordt afgestraft. Die vermijdbare gelijkmaker deed ons fel pijn waardoor we van slag waren. Echt jammer omdat we de controle over de wedstrijd hadden.”

Arne Naudts maakte een knappe goal, maar de Tiense vreugde was van korte duur.© Guy Meurs

“In het begin van de tweede helft voelden we de weerslag van die misser nog en kenden we toch moeilijke tien minuten. Daarna hebben ons enigszins kunnen herstellen. Het tweede doelpunt van de gasten, net voor het uur, van de voet van Chevalier was van kwalitatief hoge waarde. De goal viel na een heel mooi uitgespeelde actie. We hebben de gelijkmaker nagejaagd, maar lieten een torenhoge kans tien minuten voor tijd liggen. Dat had het kantelmoment kunnen zijn. In dat slotkwartier was er van onze kant wat steriele druk.”

Efficiëntie opkrikken

“Ik kreeg een trap op de voet toen een de speler met een gestrekt been over de bal ging en mijn enkel raakte. Dat de scheidsrechter voor die fout geen rood of minstens geel trok, is onbegrijpelijk. Voor hetzelfde geld liep ik een enkelbreuk op. Trouwens, de voorbije weken heb ik met veel pijn in de voet gespeeld. Pijnstillers waren nodig. In dat herstel stak ik veel energie.”

“Verliezen van een profploeg als Francs Borains wiens budget zevenmaal hoger is dan dat van Tienen, is geen schande. We zijn tenslotte maar Tienen. De nederlaag zorgde voor enige teleurstelling, maar we moeten van deze match toch vooral onthouden dat we de evenknie waren van een ploeg die op plaats vijf staat. Dat we het niet afmaakten was aan onszelf te wijten. Alles zit goed bij Tienen. De technische staf werkt goed en ons spel steekt goed in elkaar. Alleen krijgen we geen loon naar werken. We halen niet het beoogde rendement. ”

KVK reist nu, voor wedstrijden tegen Winkel Sport zondag en Mandel volgende week zaterdag, twee keer op rij naar West-Vlaanderen. Beide tegenstanders moeten het met minder punten stellen dan Tienen. Winkel Sport volgt op drie punten. Mandel is hekkensluiter met slechts 13 punten.

“Het is mooi dat we zo snel de kans krijgen om de drie punten te pakken. Vraag is wel of iedereen zondag voldoende gerecupereerd is, want we zijn geen profspelers. Met elf punten voorsprong op een barrageplaats hebben we momenteel geen zorgen. Blijven voetballen zoals we nu bezig zijn, dat moeten we. Kunnen we ook de efficiëntie opkrikken, dan zit het helemaal goed”, besluit Simon Bracké.

Aangeboden door onze partners