Carsten Spohr blijft vijf jaar langer topman van Lufthansa

Carsten Spohr© Arne Dedert/dpa

Het contract van Carsten Spohr als CEO van de Duitse luchtvaartgroep Lufthansa, waartoe ook Brussels Airlines behoort, is met vijf jaar verlengd. Hij zal de groep tot eind 2028 leiden, zo is donderdag bekendgemaakt.

jvhBron: BELGA

De nu 56-jarige Spohr staat sinds 2014 aan het hoofd van de Lufthansa-groep en zijn contract liep normaal tot eind dit jaar. De raad van toezicht zette nu het licht op groen voor een derde mandaat. Ook financieel directeur Remco Steenbergen mag nog eens vijf jaar blijven. 

De twee “zullen bijzonder belangrijk zijn om een succesvolle toekomst voor de Lufthansa-groep te verzekeren”, aldus Karl-Ludwig Kley, de voorzitter van de raad van toezicht. 

Spohr, een voormalig lijnpiloot, “heeft niet alleen de moeilijkste crisissen en uitdagingen bedwongen”, zoals tijdens de coronacrisis, “maar hij is ook verantwoordelijk voor de financieel meest sucesvolle jaren in de geschiedenis van de groep”, zegt Kley nog.

De Lufthansa-groep, die behalve Lufthansa en Brussels Airlines ook luchtvaartmaatschappijen als Austrian Airlines, Swiss en Eurowings omvat, maakt vrijdag de jaarresultaten bekend. De groep zal, na twee jaar van coronaverliezen, normaal opnieuw aanknopen met winst. Volgens de recentste eigen prognose van de groep zou de operationele winst (aangepaste ebit) moeten uitkomen rond de 1,5 miljard euro.

Aangeboden door onze partners