Vooruit-schepen Tom Meeuws: “Gokkantoren alleen toelaten in bepaalde zones is goed idee”

Antwerpen -

Gokkantoren verbieden of alleen toelaten in bepaalde zones? Antwerps Vooruit-schepen Tom Meeuws is voorstander van het laatste. “Zomaar verbieden lost niets op en duwt deze sector in de onderwereld”, zegt Meeuws. Ook oppositiepartij Groen is gevonden voor afgebakende zones.

Sacha Van Wiele

LEES OOK. De Wever gaat strijd aan met wildgroei aan ‘schijnkrantenwinkels’: “Gokken afbakenen in zones, net als prostitutie”

Het is Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) die eerder deze week de vraag opwierp in zijn raadscommissie. Hij wil hierover in debat gaan met zijn coalitiepartners Vooruit en Open Vld. Binnenkort moet het stadsbestuur weer beslissen over een reeks vergunningen van gokkantoren. Een duidelijk beleid hierover moet ook helpen in de strijd tegen krantenwinkels die in realiteit eigenlijk gokkantoren zijn.

“Ik ben blij dat de burgemeester dit debat wil openen”, zegt Meeuws. “Wij zijn al langer van mening dat eender welk verdovend middel dat tot verslaving leidt, best niet zomaar wordt verboden. Je moet dit kanaliseren, kaderen in een beleid met vergunningen, duidelijke afspraken en controle. Bonafide gokkantoren alleen in bepaalde zones toelaten, lijkt ons dan ook een goed idee. Verbieden zou deze sector gewoon in de onderwereld duwen.”

Ook Antwerps Groen-gemeenteraadslid Imade Annouri is gevonden voor het idee van afgebakende zones. “Dit is een goed idee van Bart De Wever”, zegt Annouri. “Gokkantoren, of plekken waar je kan gokken, moeten niet overal zomaar een plek kunnen hebben. Ze in een bepaalde zone groeperen en ervoor zorgen dat daar ook omkadering en hulpmogelijkheden zijn, is een mogelijke piste. Hier denk ik graag mee over na.”

Open Vld-schepen Erica Caluwaerts wenst nog niet te reageren. Het punt rond de plek van gokkantoren in Antwerpen staat vrijdag op de agenda van het schepencollege. (svw)

Aangeboden door onze partners