Voetbal 2de provinciale C Sporting Sint-Gillis-Waas

Ondanks de derde plaats denkt promovendus Sporting Sint-Gillis-Waas nog niet aan promotie: “We houden het rustig”

Ook Pasquinel De Paepe denkt nog niet aan eerste provinciale: “Ik ben bijna 34 en ik ben tevreden dat ik nog altijd kan meedraaien in tweede provinciale.”© Geert De Rycke

Sint-Gillis-Waas -

Na de winst tegen Sparta Waasmunster is Sporting Sint-Gillis-Waas, nieuwkomer in tweede provinciale, opnieuw de top drie in geduikeld. Pasquinel De Paepe geeft toe dat niemand dit voor het seizoen had durven dromen.

Dirk Van Bruysel

“Als promovendus uit derde provinciale durf je gewoon niet denken dat je na 22 speeldagen op de derde plaats in het klassement zou staan”, benoemt De Paepe de situatie. “En wat meer is: we doen het met een ploeg die enkele jaren geleden een doorstart maakte in vierde provinciale. Een ploeg die vooral uit jeugdspelers was samengesteld. Tegen Sparta Waasmunster troffen we aanvankelijk een erg gretige tegenstander, maar zodra de beginfase was overgewaaid namen we het heft in handen en konden we scoren. Na de rust hadden we voortdurend overwicht, maar we hebben nagelaten om de talrijke kansen af te maken, waardoor het spannend bleef tot het laatste fluitsignaal. In de meeste wedstrijden scoren we vrij vlot, maar krijgen we er telkens ook enkele binnen. Gelukkig hielden we deze keer de nul op het bord.”

“Als we op dit elan kunnen doorgaan dan zit een eindrondeticket er in, maar zo ver zijn we nog niet”, bouwt De Paepe voorzichtigheid in. “Willen we dat eindrondeticket grijpen, dan zullen we nog acht wedstrijden alles moeten geven. We werken al een heel seizoen hard en zijn tiptop in orde. Fysiek staan we enorm sterk. In de spelersgroep wordt er nog niet aan een eindronde of promotie gedacht. We houden het rustig. Ik heb er zelf ook nog niet aan gedacht. Ik ben bijna 34 en ik ben tevreden dat ik nog altijd kan meedraaien in tweede provinciale.”

Nieuwe coach

“Wat wel al zeker is, is dat we op zoek moeten naar een nieuwe trainer want Yves Michelet houdt het na dit seizoen voor bekeken bij Sint-Gillis-Waas. Hij gaat volgend jaar aan de slag bij Hulst in Nederland. De vacature is vooralsnog niet ingevuld”, besluit Pasquinel De Paepe.

Aangeboden door onze partners