Het was niet simpel, maar Elise Mertens is door naar kwartfinales in Monterrey

© EPA-EFE

Elise Mertens (WTA 42) heeft zich donderdag geplaatst voor de kwartfinales van het WTA-toernooi in het Mexicaanse Monterrey (hard/259.303 dollar). De Limburgse, het vierde reekshoofd, won in de tweede ronde tegen de Roemeense Elena-Gabriela Ruse (WTA 44). Het werd 6-3, 3-6 en 6-2.

Bron: BELGA

De 27-jarige Mertens had de twee eerdere duels tegen de 25-jarige Ruse eveneens gewonnen. Vorige maand won ze in Doha, vorig jaar op Roland Garros.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In de kwartfinales speelt Mertens tegen de Duitse Tatjana Maria (WTA 73) of de Italiaanse Elisabetta Cocciaretto (WTA 49). 

Ysaline Bonaventure won woensdag in haar achtste finale van de Russin Kamilla Rakhimova (WTA 97). De Luikse moet voorbij het Kroatische derde reekshoofd Donna Vekic (WTA 31) om de laatste vier te halen.

“Deze zege geeft vertrouwen”

“Ik zat meteen goed in de wedstrijd”, vertelde ze na afloop aan Belga. “In een mum van tijd liep ik uit tot 5-0. Dat zij een vechter is, liet ze nadien zien en dan vooral in de tweede set. Maar ik gaf niet op en ben haar blijven uitdagen. Dat is de mentaliteit die ik bij mezelf wil zien dat heeft ook het verschil gemaakt.”

In haar eerste kwartfinale van het jaar speelt Mertens tegen de Italiaanse Elisabetta Cocciaretto (WTA 49). Zij haalde het van de Duitse Tatjana Maria (WTA 73). “Ik denk niet dat we elkaar al ontmoet hebben”, ging onze landgenote verder. “Ik weet dat zij een speelster is die verdedigend sterk staat en veel ballen terughaalt. Uit mijn zege van vandaag probeer ik echter vertrouwen te putten om zo vooruitgang te boeken. Mijn service en mijn spel aan het net moeten nog beter.”

Aangeboden door onze partners