Voetbal 1ste provinciale SK Munkzwalm

Davy Minnaert begrijpt beslissing om geen licentie aan te vragen voor nationaal voetbal bij SK Munkzwalm: “Niet over één nacht ijs gaan”

“Indien we de goede vorm kunnen vasthouden, kunnen we scherprechter worden in de titelstrijd”, aldus coach Minnaert. Zijn club staat op een vijfde plaats geparkeerd op vier punten van de leider.© Geert De Rycke

Munkzwalm -

Na vijf overwinningen op rij is SK Munkzwalm opgerukt naar de vijfde plaats op slechts vier punten van leider KSK Beveren. Zondag treft de ploeg van coach Davy Minnaert de leider. In de heenronde (3-1) won SK Munkzwalm en dat wil het nu graag overdoen.

Freddy De Geest

Spanning troef in de hoogste provinciale reeks. Veel ploegen troepen op een zakdoek bij elkaar. Leider KSK Beveren kreeg vorige week een stevig pak voor de broek van buur Svelta Melsele (4-1). “Dat resultaat laat geen sporen na”, schat Davy Minnaert in. “Ik vind Melsele de beste ploeg van de reeks. Beveren geniet van een sterke thuisreputatie en weet zich voor eigen volk gedragen door de supporters. Wij zitten in een goede flow. Na vier nederlagen op rij wonnen we van Beveren en leek de kentering ingezet, maar de volgende match verloren we thuis van SK Berlare (1-3). Gelukkig bleef het daarbij en zetten we daarna de remonte in. De winst in de derby tegen Vlaamse Ardennen deed deugd nu er zich met Beveren en SV Zottegem nog interessante wedstrijden aandienen.”

SK Munkzwalm vroeg geen licentie aan voor het nationaal voetbal. “Het hoeft niet te beletten om mee te strijden voor de titel”, aldus Minnaert. “Sparta Petegem speelde vorig seizoen kampioen in tweede afdeling en paste ook voor de stap hoger op. Bij ons is het het tweede seizoen dat we geen licentie voor het nationaal voetbal aanvragen. Het clubbestuur wil eerst werk maken van de uitbouw van de infrastructuur vooraleer het sportief een stap hogerop zet. Indien we de goede vorm kunnen vasthouden, kunnen we scherprechter worden in de titelstrijd. Bijna alle topploegen treffen we nog. We mikken op het hoogste en spelen altijd om te winnen.”

Klaar zijn voor groen licht

Minnaert draait al vijf jaar mee bij Munkzwalm. “Na de promotie in tweede provinciale draaien we mee in de subtop. De kans is groot dat het dit seizoen ook lukt. Naar volgend seizoen toe, is er al goed werk geleverd. Het grootste deel van de kern blijft en werd versterkt op verschillende plaatsen. Ik denk dat we voldoende gewapend zullen zijn om weer een rol van betekenis te spelen. Zet het bestuur het licht op groen om volgend seizoen de stap te zetten naar het nationaal voetbal, dan moeten we er klaar voor zijn. Het recente verleden heeft aangetoond dat die stap zetten niet zonder risico’s is. Er zijn voldoende voorbeelden van clubs waar het slecht is afgelopen en dus begrijpen we heel goed dat ons bestuur niet over één nacht ijs gaat vooraleer het zo een belangrijke beslissing neemt.”

Aangeboden door onze partners