Groenten- en fruitautomaat staat al te blinken in het station: “Binnenkort willen we ook ijsjes en tiramisu verkopen”

Reizigers kunnen aan de automaat terecht voor verse groenten en fruit.© yjs

Sint-Niklaas -

Wie deze week door de gangen van het station in Sint-Niklaas liep, passeerde ongetwijfeld al langs de gloednieuwe groenten- en fruitautomaat van de NMBS. De vervoermaatschappij wil haar stations daarmee omtoveren tot meer dan enkel de plek waar reizigers hun trein nemen. De automaat biedt naast de online bestellingen ook een standaardassortiment aan groenten en fruit aan. “Binnenkort willen we ook tiramisu en ijsjes aanbieden”, aldus Bart Callaert van Eigen Bodem.

Yannick Joos

Eerder kondigde vervoermaatschappij NMBS al aan dat ze in tien verschillende stations verspreid over het land een afhaalpunt voor lokale producten gingen voorzien. Op die manier willen ze van de stations meer maken dan enkel een plek waar reizigers de trien kunnen nemen. “Reizigers moeten online bestelde pakketjes kunnen afhalen in het station of boodschappen kunnen doen”, vertelde woordvoerder Dimitri Temmerman tijdens de aankondiging. “Hiermee steunen we lokale projecten en spelen we in op de veranderende consumptiegewoonten.”

LEES OOK. NMBS laat treinreizigers fruit en groenten afhalen in 10 stations: “Handig, want de automaten liggen op het traject naar huis”

Sinds deze week staat de automaat effectief in het station en kunnen mensen al bestellingen afhalen en er eveneens groenten- en fruit uit het standaardassortiment halen. “Het project moet nog groeien en aangezien alles recht van bij de boeren komt, kunnen we tussen mei en juli een mooi aanbod van vers fruit in de automaat aanbieden”, aldus Bart Callaert van Eigen Bodem, de organisatie die instaat voor het aanbod van de groenten en fruit.

Rechtstreeks van de boer

“Alle onze producten komen rechtstreeks van bij de boer en zijn dus korte keten. In een later stadium willen we ons aanbod ook verder uitbreiden en dat zal de automaat in Sint-Niklaas onderscheiden van de andere afhaalpunten”, zegt Bart. “Naast het ruime groenten- en fruitassortiment willen we ook direct consumeerbare snacks zoals tiramisu, pudding en ijsjes aanbieden als alternatief voor de klassiek automaatsnacks.”

Bestellen kan via www.eigenbodem.be/nl/sint-niklaas.

Aangeboden door onze partners