Lewis Hamilton kan opgelucht ademhalen: Britse Formule 1-piloot krijgt toestemming om met neuspiercings te rijden

© REUTERS

Zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton (Mercedes) kreeg vrijdag in de marge van de testritten voor de Grote Prijs Formule 1 van Bahrein, de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen, te horen dat hij tijdens raceweekends zijn neuspiercings mag dragen.

Jens JacobsBron: BELGA

Er is nochtans een verbod, maar de Internationale Automobielfederatie (FIA) maakte bekend een medisch rapport te hebben ontvangen van de teamarts van Mercedes. Na overleg besloot de FIA geen verdere maatregelen te nemen, met het oog op eventuele verminkingen.

De 38-jarige Hamilton haalt zo zijn slag thuis. De Brit verscheen de voorbije dagen in Bahrein met in elke neusvleugel een piercing.

Hamilton legde in september vorig jaar uit dat hij de neuspiercings, op doktersadvies, niet wilde laten verwijderen. Hij vreesde voor infecties. Mercedes kreeg destijds een boete van 25.000 euro voor het niet informeren van de stewards.

Het verbod op het dragen van sieraden in een F1-wagen dateert van 2005. Het werd ingevoerd als veiligheidsmaatregel, maar werd door piloten nooit echt toegepast. Vorig jaar besloot Niels Wittich, die nieuwe koersdirecteur in de F1, de puntjes op de i te zetten.

© ISOPIX

Aangeboden door onze partners