Vrouwenvoetbal  Super League  Eendracht Aalst Ladies

Ulrike De Frère is met Eendracht Aalst Ladies gastvrouw voor ex-team: “Vertrouwen tanken naar play-offs toe”

“De club maakt ook volop werk van versterking”, ziet De Frère.© Gregory Van Gansen

Aalst -

Na de 7-0-pandoering op OH Leuven moet rode lantaarn Eendracht Aalst in het Pierre Cornelisstadion op zoek naar eerherstel. Ulrike De Frère ontvangt met Zulte Waregem een gewezen ploeg die de Ajuinen straks ook treffen in Play-off 2.

Wim Redant

Ulrike De Frère beseft dat Aalst Ladies aan een draak van een seizoen bezig is, maar ziet de toekomst toch rooskleurig in. Annelies Van Loock tekende bij voor een vijfde seizoen bij Eendracht, sterkhouder Loes Van Mullem legde voorstellen van andere clubs naast zich neer en de tijdens de mercato van Club YLA overgekomen Frieke Temmerman tekende bij. In het spoor van de drie sterkhouders verlengden inmiddels ook Marie Van Caesbroeck, Stephanie Suenens en Sheila Broos. “De club maakt ook volop werk van versterking”, ziet De Frère. “Volgend seizoen is er voor het eerst sprake van een daler in de Super League. Het is wel duidelijk dat Aalst Ladies wil passen voor de bedenkelijke eer om volgend jaar als eerste te degraderen. Eerst moeten we nu focussen op het huidige seizoen. De punten worden gehalveerd bij aanvang van Play-off 2. Dat biedt ons de kans om toch nog van de laatste plaats verlost te geraken, wat overigens ook het opzet wordt. Met Zulte Waregem treffen we een tegenstrever die op papier een haalbare kaart vormt. We moeten proberen vertrouwen te tanken naar de play-offs toe. We moeten de pandoering tegen OHL proberen wegspoelen. We troffen in Leuven ook de sterkste ploeg van de reeks en volgens mij ook de toekomstige kampioen. We moeten in de spiegel kijken. We lieten te veel steken vallen. Een opeenstapeling van individuele fouten leidde naar tot monstercijfers. We hebben alvast een goede trainingsweek achter de rug en op Temsamani na is iedereen terug. Daar trek ik me aan op.”

Andere situatie

Aalst Ladies telt vijf te halveren punten achterstand op KV Mechelen en Charleroi en al vijftien op Woluwe dat vorige week verrassend landskampioen Anderlecht klopte. “Woluwe bewees dat je als underdog kan verrassen. Dat deden wij dit seizoen helaas nog niet. In Play-off 2 moet het anders. Na Nieuwjaar draaide het beter tot blessures de kop op staken. Bij de seizoenstart was de kern gewoon te smal. Met de tussentijdse versterkingen erbij ziet de situatie er intussen anders uit”, stelt de Geraardsbergse sterkhouder.

Aangeboden door onze partners