Populaire cocktailbar verhuist naar grotere locatie: “Maar we blijven een tropisch eiland in Gent”

© fvv

Gent -

Tiki-bar The Drifter is na negen jaar een vaste waarde geworden in de Oudburg, maar gaat binnenkort verhuizen. Tom Neijens vond een grotere locatie waar hij naast de bekende cocktails en mocktails vanaf juni ook lokale bieren en wijnen op de kaart kan zetten. De inrichting wordt nog tropischer.

Fien Lakiere

Kleurrijke bloemenmotiefjes, bamboe, cocktails en rum, ananassen en kokosnoten,… Dat is zo’n beetje de sfeer die je al negen jaar vindt bij The Drifter in de Oudburg. De cocktailbar is zo populair, dat het tijd is voor uitbreiding.

“Als eerste tiki-bar in België zijn we klein begonnen, maar ondertussen zijn we heel vaak volzet”, zegt uitbater Tom Neijens (39). “Zeker in het weekend moeten we mensen teleurstellen. De ruimte zorgt er ook voor dat we ons beperken tot cocktails en mocktails. Vandaar dat ik op zoek ging naar een grotere locatie.”

Voorlopig blijft The Drifter gewoon open, maar vanaf juni moet je in de Steendam zijn. “Daar zullen we de kaart uitbreiden met een grotere selectie non-alcoholische dranken, zelfgemaakte limonades, dranken van lokale brouwerijen en wijnbouwers, en hapjes”, zegt Neijens. “Ook de speciale cocktails met rode kool, blauwe kaas of varkensvet zullen makkelijker zijn met een grotere keuken.”

© fvv

Standbeelden en watervalletjes

Neijens is volop bezig met de inrichting van de nieuwe zaak. “Ik heb al verschillende zotte standbeelden verzameld, waaronder eentje van 2,5 meter hoog. De koer willen we inrichten met watervalletjes. Het moet opnieuw een escapistische bar worden. We blijven een tropisch eiland in Gent.”

Om alles te kunnen realiseren, is het team gestart met een crowdfunding. “De verhuis gaat sowieso door, maar met de steun van klanten kunnen we voor de kers op de taart zorgen. We voorzien waardebonnen, die meer waard zijn dan het bedrag dat je betaalt. Daarnaast bieden we ook een eigen T-shirt en mug aan.”

Info: www.thedrifter.be

Aangeboden door onze partners