‘Justin Bieber moest op doktersadvies zijn tour annuleren’

© AFP

Aangezien het al maandenlang stil bleef kwam het nieuws niet geheel onverwacht dat de Canadese popster Justin Bieber de geannuleerde concerten niet meer zal inhalen. Maar het blijkt nu dat die beslissing niet lichtzinnig is genomen.

Tom Vets

De keuze om heel wat concerten schrappen komt er op doktersadvies. Na controle is gebleken dat de superster fysiek te kwetsbaar zou zijn om een uitputtende tournee aan te gaan. Het schrappen van de Justice World Tour was de enige oplossing.

Justin kampt met fysieke en mentale problemen nadat vorig jaar bij hem het syndroom van Ramsay-Hunt werd vastgesteld. Er doken op het einde van de zomer foto’s op van de zanger met een gedeeltelijk verlamd gezicht. Die verlamming is ondertussen weer weg, maar de zanger is nog niet de oude. De laatste tijd zou het zelfs weer slechter met hem gaan.

Vorig jaar in september werd de tournee opgeschort. De optredens in onder meer het Antwerpse Sportpaleis zouden in de loop van dit jaar worden ingehaald, maar dat gaat dus niet gebeuren. Een bittere pil voor zijn fans, want het was al de tweede keer dat de concerten werden uitgesteld. De eerste keer kwam door het uitbreken van de coronapandemie. Mensen die tickets hadden gekocht worden via e-mail gecontacteerd over verdere stappen.

Aangeboden door onze partners