Producer maakt Johnny Depp het hof: terugkeer als kapitein Jack Sparrow in de maak?

© AFP

Komt Johnny Depp dan toch nog terug als kapitein Jack Sparrow in de films van Pirates of the Caribbean? Enkele maanden na zijn juridisch overwinning lijkt een terugkeer groter dan ooit. Vooral omdat producer Jerry Bruckheimer er alles aan doet om de acteur te overtuigen terug te komen.

Tom Vets

Depp speelde Jack Sparrow voor het eerst in Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl uit 2003. Daarna vertolkte hij de rol in de sequels Dead Man’s Chest, At World’s End en On Stranger Tides, voordat hij zijn laatste optreden maakte in Dead Men Tell No Tales uit 2017.

Niet veel later kondigde filmstudio Disney aan dat het de acteur uit de franchise schrapte omdat hij werd beschuldigd van huiselijk geweld door zijn voormalige vriendin Amber Heard. Depp ging in de tegenaanval en begon een rechtszaak die eindigde met een overwinning voor. De rechter kende hem een schadevergoeding van bijna 50 miljoen euro toe. Sindsdien probeert de acteur beetje bij beetje zijn carrière weer vlot te trekken. Fans hebben Disney al bestookt met de vraag om Depp te laten terugkeren in Pirates of The Caribbean.

Producer Jerry Bruckheimer staat er zeker niet weigerachtig tegenover. De laatste weken is hij opvallend positief in interviews over de acteur. “Johnny heeft een moeilijke periode gehad die niet goed was voor zijn carrière. Maar acteurs herstellen meestal van dit soort dingen. Hij is iemand waarop je kan vertrouwen en is gewoon geweldig in zijn vak”, klonk het. “Hij is nog steeds een getalenteerde artiest.“

Toen er in juni geruchten gingen over een terugkeer van Depp naar de Pirates-franchise, werden deze door vertegenwoordigers van de acteur de kop in gedrukt. Maar langs de kant van de filmstudio lijkt het dus de positieve richting op te gaan. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Aangeboden door onze partners