Elise Mertens kan niet stunten en sneuvelt tegen topreekshoofd in halve finales WTA-toernooi Monterrey

© EPA-EFE

Elise Mertens (WTA 42) heeft niet kunnen stunten in de halve finales van het WTA-toernooi in Monterrey (hardcourt/259.303 dollar). De 27-jarige Limburgse, het vierde reekshoofd, verloor in twee sets (6-3 en 6-4) van de Française Caroline Garcia (WTA 5), het topreekshoofd in Mexico.

Maarten VanhoofBron: BELGA

Na een uur en 41 minuten stond de 6-3, 6-4 eindstand op het scorebord. Het was het zevende onderlinge duel en Mertens trok al voor de vijfde keer aan het kortste eind.

Garcia neemt het in de finale op tegen het Kroatische derde reekshoofd Donna Vekic (WTA 31). Die was met 7-5 en 6-2 te sterk voor de Chinese Lin Zhu (WTA 41). Vekic had vrijdag in de kwartfinales al Ysaline Bonaventure (WTA 96) uitgeschakeld.

De 29-jarige Garcia mikt vandaag op een twaalfde WTA-titel. Eind vorig seizoen behaalde ze op de Masters in het Amerikaanse Fort Worth haar grootste succes tot dusver. De 26-jarige Vekic gaat voor een vierde toernooizege.

© EPA-EFE

Mertens: “Ze staat niet zomaar in de top tien”

“Ik denk dat ik een goede wedstrijd heb gespeeld. Het ging vrij gelijk op”, reageerde de Belgische nummer 1. “Uiteraard slaat ze heel goed op, wat haar onder meer geholpen heeft bij enkele breakballen. Ik heb niet het gevoel dat ik veel heb weggegeven, maar we weten dat zij sterk is. Ze is een speelster die, wanneer ze in haar element is, heel moeilijk te verslaan is. Ze staat niet zomaar in de top tien.”

Volgens Mertens lagen er wel kansen maar heeft ze die niet altijd benut. “Het is niet dat ik op zo’n moment grote fouten maakte, maar misschien had ik meer risico’s moeten nemen, meer naar voren durven komen, sneller een andere keuze moeten maken. Maar goed, ik ben gegroeid tijdens dit toernooi en er vallen veel positieve dingen te onthouden voor het vervolg.”

© EPA-EFE

Aangeboden door onze partners