Ingevallen Dante Vanzeir debuteert met gelijkspel bij New York Red Bulls in MLS

Afgelopen nacht heeft Dante Vanzeir in de Major League Soccer (MLS) zijn debuut gemaakt voor zijn nieuwe club, de New York Red Bulls. In de competitiewedstrijd tegen Nashville mocht de gewezen Union-spits na ruim driekwart wedstrijd invallen. Scoren kon Vanzeir nog niet. De Red Bulls geraakten niet verder dan een 0-0-gelijkspel tegen Nashville.

Maarten Vanhoof

Het was pas de tweede speeldag in de Eastern Conference, een van de twee conferenties van de MLS. Op de openingsspeeldag ging de nieuwe club van Vanzeir met 1-0 onderuit tegen Orlando City. Met 1 op 6 starten ze dus niet al te best aan het nieuwe seizoen en staan ze op een twaalfde plaats.

De transfer van Vanzeir naar New York Red Bulls raakte begin februari officieel rond. De 24-jarige aanvaller ondertekende er een contract voor vier seizoenen, met optie voor een bijkomend jaar. Union ving ruim vijf miljoen euro voor de spits.

© Icon Sportswire via Getty Images

“Ik ben blij dat ik mijn debuut gemaakt heb, maar het resultaat is teleurstellend. Beterschap is op komst”, schreef Vanzeir op Twitter.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners