Voetbal 2de afdeling VV A SC Dikkelvenne - SC Lokeren-Temse 3-1

Lokeren-Temse na zeven zeges op rij genekt door ex-Sportingers van Dikkelvenne: “Geen man overboord, maar wel weer met de voetjes op de grond”

Youssef Boulaouali Didouh (rechts) in duel met thuisspeler Preben De Man.© Geert De Rycke

Sporting Lokeren Temse weet na zeven overwinningen op een rij weer wat verliezen is. Zaterdag gingen de Waaslanders bij Dikkelvenne, dé ploeg in vorm die met 19 op 21 bijna even goed deed de voorbije zeven wedstrijden, verdiend kopje onder: 3-1.

Ivan Elegeert

Trainer Cornelis had zijn spelers na de zege in de topper tegen Petegem drie dagen vrij gegeven. Of het daaraan lag, zullen we allicht nooit weten, maar feit was wel dat de leiders bij een enthousiast en luid aangemoedigde thuisploeg nooit het hoge niveau haalden waarop het team de jongste weken draaide.

“Iedereen staat weer met de voetjes op de grond”, was dan ook de terechte analyse van de Lokerse coach na afloop. “Er is wel geen man overboord. Met het puntenverlies van Jong Cercle en Petegem in het achterhoofd hadden we onze voorsprong nog verder kunnen uitdiepen. Nu houden we de kloof met onze dichtste achtervolgers op acht punten en er zijn er nog 27 te verdienen. Maar nu moeten we ons natuurlijk wel herpakken. Zaterdag komt met Oostkamp een ploeg op bezoek waar we het in de heenronde ook niet makkelijk tegen hadden. Ik verwacht een duidelijke reactie en dat zal ik de volgende dagen ook duidelijk maken.”

Lokeren-Temse kende een dramatische start. De eerste kans van Dikkelvenne leverde na een hoekschop van De Man meteen een doelpunt op, want De Smet kopte overhoeks binnen. Wie dacht dat de Waaslanders, die dit seizoen gekend staan om hun furieuze start, daarop meteen zouden reageren, kwam bedrogen uit. De thuisploeg kon de bezoekende verdediging via een snelle omschakeling regelmatig onder druk zetten. Acties van Ben Omar en Boujouh aan de overkant brachten doelman Gabriël (ex-Lokeren) nooit in de problemen.

Ook de start van de tweede helft leverde meteen een doelpunt op. Dit keer kon Preben De Man (ook al ex-Lokeren en volgend seizoen bij RC Lebbeke) in zijn eentje de halve Lokerse defensie in de wind zetten om Merckx kansloos te verslaan. Nu schoten de Waaslanders wel uit hun sloffen. Vermeiren (strafschop) zorgde voor de aansluitingstreffer en doelman Gabriël en zijn verdedigers hielden de bezoekers tot twee keer toe van de gelijkmaker. Maar in plaats van 2-2 zorgde Van Vaerenbergh (ook al ex-Lokeren) in de slotfase voor de doodsteek.

Aangeboden door onze partners