Voetbal 2de provinciale B en 3de provinciale D

FC Averbode-Okselaar en HO Testelt fusioneren

Voorzitters Bert Mulders (links) en Nico Van Buitenen kijken uit naar de fusie.© gmd

FC Averbode-Okselaar-Testelt, dat is de voorlopige werknaam van de fusieclub die volgend seizoen zal ontstaan uit tweedeprovincialer FC Averbode-Okselaar en derdeprovincialer HO Testelt. Nadat vorig seizoen de jeugdwerkingen van beide clubs al gingen samenwerken, raakte de samenwerking tussen beide ploegen in een stroomversnelling.

Stefan Van De Weyer

Na tien seizoenen als fusieclub maakt Averbode-Okselaar zich dus op voor een nieuwe fusie. De club ontstond uit de fusie tussen K.Everbeur Sport en Volharding Okselaar. Volgende seizoen volgt een nieuw huwelijk, dit keer met de buren van Hoger Op Testelt. “De nieuwe fusieclub is geboren uit een nuchtere blik naar de toekomst met een gelijkaardige visie”, zeggen voorzitters Nico Van Buitenen (Averbode-Okselaar) en Bert Mulders (HO Testelt) in koor. “Er is nog geen nieuwe naam voor de fusieclub, alle ideeën zijn welkom. FC ATO wil in de streek een voorbeeld zijn qua beleving, jeugdwerking, doorstroming van lokale talenten, plezier, goed voetbal met sportieve ambities. Kortom, we willen een financieel gezonde club met teams in eerste en derde provinciale.”

De nieuwe club zal bestaan uit ongeveer 400 spelers. De gemeente Scherpenheuvel-Zichem zal ook nog SNA Keiberg proberen te betrekken in een samenwerking met de jeugd.

Aangeboden door onze partners