Vrouwenvoetbal  Super League  RSC Anderlecht

Ally Thornton zet Anderlecht met doelpunt op weg naar de zege: “Na dat puntenverlies van vorige week voelde ik me best schuldig”

Ally Thornton probeert Gent-speelster Jinte Leeman af te houden. “Onze coach Dave Mattheus schenkt me het vertrouwen diep in de spits en dan weet je dat je moet scoren.”© Kms

Na de uitschuiver in de Brusselse derby tegen Woluwe sloten de vrouwen van Anderlecht de reguliere competitie zaterdag af met een verdiende 2-1-thuiszege tegen Gent, ook al kwam die niet zonder slag of stoot tot stand. De Amerikaanse Ally Thornton pikte als diepe spits haar goaltje mee.

Wim Redant

De beginfase van de wedstrijd blijft een pijnpunt bij de landskampioen, die dit seizoen al wel vaker op achterstand kwam. Ook zaterdag ontbrak het Anderlecht aan scherpte in het begin en ontsnapte paars-wit aan een vroege Gentse tegentreffer. Charlotte Tison kon ternauwernood Amber Maximus afstoppen en even later trof Maximus tegen haar ex-ploeg ook nog eens de onderkant van de deklat. Anderlecht schrok wakker en na een heerlijke dieptepass van Esther Buabadi zorgde Sarah Wijnants voor de voorsprong. Silke Vanwijnsberghe dreigde met een schuiver, maar die kon de Gentse doelvrouw Riet Maes niet verontrusten. Het bleek slechts uitstel van executie, want na een knappe actie van Buabadi legde de Red Flame breed op Ally Thornton, die de voorsprong verdubbelde. De Buffalo’s reageerden meteen via een tegentreffer van de ingevallen Bodil Van Den Heuvel. Vlak voor tijd kreeg paars-wit zelfs nog bijna helemaal het deksel op de neus. Vanwijnsberghe redde met een scherpe tackle de meubelen na dreiging van Maximus met de gelijkmaker flirtte.

Bedankt voor vertrouwen

© Kms

“Ik ben blij met deze belangrijke overwinning”, sprak Alexis Thornton. “In aanloop naar de play-offs mochten we geen nieuwe averij meer oplopen. Ik ben uiteraard tevreden dat ik met mijn doelpunt mijn steentje heb kunnen bijdragen. Onze coach Dave Mattheus schenkt me het vertrouwen diep in de spits en dan weet je dat je moet scoren. Op basis van een sterke ploegprestatie was dit een verdiende zege.”

© Kms

Na de verrassende nederlaag op Woluwe rechtten Thornton en co. zo de rug. “We hebben vorige week ook echt wel gemorst met de kansen. Ook ik kende mijn dagje niet voor doel. Ik voelde me best schuldig, alsof ik de ploeg in de steek liet. Elk seizoen ken je weleens een wedstrijd dat de bal niet tegen de netten wil. Tegen AA Gent moesten we de bakens verzetten en dat hebben we gedaan.”

© Kms

En zo sloot paars-wit de reguliere competitie af met twee punten minder dan leider OH Leuven. “We praten eigenlijk al een heel seizoen over de tweestrijd met OHL. Het niveauverschil tussen beide ploegen is klein en de vorm van de dag zal in de onderlinge duels mogelijk bepalend worden, al moeten we er zeker ook voor zorgen om geen punten te morsen in de andere wedstrijden.”

Aangeboden door onze partners