Voetbal 2de afdeling VV A SC Dikkelvenne - SC Lokeren-Temse 3-1

Lieven Gevaert en Dikkelvenne stoppen zegereeks van titelfavoriet Lokeren-Temse en zitten zelf aan 25 op 27: “Heel speciaal maar niet uniek”

Preben De Man (links) in duel met bezoeker Youssef Boulaouali Didouh.© Geert De Rycke

Dikkelvenne -

KSC Dikkelvenne meet zich na een 25 op 27 een aureool van onklopbaarheid aan. Leider KSC Lokeren-Temse zag aan de Hofkouter een reeks van tien wedstrijden zonder verlies afgebroken. Het team van coach Lieven Gevaert kan zaterdag in Oudenaarde tien om te zien laten optekenen.

Freddy De Geest

KSC Dikkelvenne had de Wase topploeg goed geanalyseerd. “Dat een doelpunt er komt na een stilstaande fase is de vrucht van hard werken op training. We kenden de zwakke plekken van KSC Lokeren-Temse. Vroeg op voorsprong klimmen, geeft de ploeg een boost”, glundert coach Lieven Gevaert. “Na doorkoppen van Van Vaerenbergh mikte De Man net naast. Halfweg de eerste helft had een dubbele voorsprong gekund. Kort na rust zorgde De Man, die een verleden heeft op Daknam, voor 2-0. Een duidelijke strafschopfout op Van Vaerenbergh werd niet gefloten. Gaat de bal op de stip, dan konden de boeken toe. Na een onnodige fout op de hoek van de grote rechthoek kregen de bezoekers een strafschop. Daarna kwamen we nog moeilijk onder de druk uit. Na een uitbraak nam Jassim Mazouz het laatste beetje twijfel weg.”

Gianni Desmet moest geschorst toekijken en dus stond Maxime De Smet voor het eerst na lange tijd opnieuw in de basis bij Dikkelvenne. “Maxime en Nasser Mazouz kunnen terugblikken op een ijzersterke wedstrijd”, is Lieven Gevaert duidelijk. “Na het uitvallen van De Smet en Hoebeke hebben we Nasser uit noodzaak centraal achterin gezet. Nasser is een uitstekende voetballer, maar als verdediger moesten we zijn manier van spelen wat begrenzen. Uit noodzaak heeft hij zich opgeworpen tot een revelatie. De 25 op 27 is heel speciaal, maar niet uniek voor deze club. Ooit pakten we eens 30 op 30. KSC Lokeren-Temse is veruit de beste ploeg van de reeks. Ze beschikken over veel voetballend en atletisch vermogen en koppelen het aan duelkracht. In onze huidige flow kunnen we van iedereen winnen. Dat is zaterdag nogmaals gebleken.”

Collectief sterke prestatie

Jassim Mazouz, de jongere broer van Nasser, prikte de bal voorbij Merckx en bezorgde KSCD in het slot van de wedstrijd het delirium. “De trainer stuurde ons met duidelijke richtlijnen het veld in. Ik moest de passlijnen naar de middenvelders afsnijden. Vroeg scoren, betekende dat de bezoekers moesten bijsturen”, aldus de jonge balkunstenaar nadat hij net als Dennis Van Vaerenbergh een applausvervanging had gekregen. “We hadden tot de 2-0 alles onder controle, maar na de 2-1 werd het nog warm. Dat ik opnieuw kon scoren, deed me veel plezier. Met wat geluk kon ik de bal vasthouden. Oog in oog met de doelman koos ik de juiste hoek. Dit was opnieuw een collectief sterke prestatie waarin we weinig weggaven.”

Aangeboden door onze partners