Brand in vluchtelingenkamp in Bangladesh: 12.000 Rohingya zijn alles kwijt

© REUTERS

Zondag is brand uitgebroken in een vluchtelingenkamp van Rohingya in Bangladesh. Naar schatting 12.000 mensen werden dakloos.

Bron: BELGA

De brand brak kort na de middag uit in het kamp nummer 11 van Kutupalong, een van de grootste vluchtelingenkampen ter wereld. Het vuur breidde snel uit omdat heel wat huisjes opgetrokken zijn uit bamboe en doeken.

Alles samen zouden zo’n 2.000 gebouwen zijn verwoest. Daar leefden naar schatting 12.000 mensen, die nu dus dakloos zijn. Ook een dertigtal moskeeën en een twintigtal schooltjes werden door de brand vernield. Er zijn nog geen berichten over slachtoffers.

Na ongeveer drie uur slaagde men erin het vuur onder controle te krijgen. De autoriteiten zijn een onderzoek gestart naar de oorzaak van de brand.

© Kristof Vadino

In de vluchtelingenkampen breken geregeld branden uit. Met zware gevolgen© Kristof Vadino

In het vluchtelingenkamp van Kutupalong leven bijna een miljoen Rohingya. De meesten zijn gevlucht voor de militaire repressie in Myanmar. De levensomstandigheden in het kamp zijn precair. Er breken ook regelmatig branden uit, die vaak zijn aangestoken. Twee jaar geleden kwamen nog 15 mensen om en werden er 50.000 vluchtelingen dakloos bij een gelijkaardig incident.

Aangeboden door onze partners