Voetbal 1ste nationale

REEKSOVERZICHT 1STE NATIONALE. Knokke verliest zonder Yves Van Borm, ook Winkel onderuit: “Frustrerende namiddag”

Winkel-Tienen 1-2: Daan Debouver plaatst de bal naast de bezoekende doelman Tibo Herbots maar ook naast het doel.© Bart Vandenbroucke

Zaterdagavond ging Mandel United al de boot in op bezoek bij Hoogstraten (1-0). Daags nadien gingen ook Winkel Sport (1-2 tegen Tienen) en FC Knokke (2-1 op Wezet) met de billen bloot.

Amaury Verdruye

Winkel Sport ontving zondagnamiddag KVK Tienen, dat afgelopen woensdag nog aan de bak moest. De Vlaams-Brabanders leken nog last te hebben van zware benen, want de West-Vlamingen speelden de bezoekers in het openingskwartier van de mat. Winkel vergat zich echter te belonen en tegen de gang van het spel in kwam Tienen op voorsprong via Arne Naudts. In de tweede helft kampeerde de thuisploeg continu op de bezoekende speelhelft, maar het doelpunt viel opnieuw aan de overkant. De aansluitingstreffer van Timon Vandendriessche in de 90ste minuut kwam te laat en dat zorgde voor kopzorgen bij Winkel, dat nog slechts een bonus van vijf punten heeft op de barrageplaats.

“We hadden altijd op voorsprong moeten komen”, baalde Vandendriessche. “Het was een frustrerende middag. Op het einde hoop je dat die bal nog een tweede keer goed valt, maar dat gebeurde niet. We kregen ook veel te weinig extra tijd toegekend. We zijn nu al vaak de betere ploeg geweest, maar als dat niet gepaard gaat met drie punten, dan schiet je er weinig mee op.”

Ook FC Knokke kon voor het tweede weekend op rij niet winnen. De kustploeg stapte al om 9 uur de bus op richting Wezet, al moesten ze dat zonder de geblesseerden Schoonbaert en Buysse en de geschorste Pierre doen. T2 Geoffrey Claeys nam de honneurs waar voor de dug-out, want ook coach Yves Van Borm was geschorst. Knokke koos voor een 4-4-2-formatie met Neyts en Broché in de basis. Na tien minuten kwam Knokke op achterstand na een doelpunt van Marten Wilmots, zoon van ex-bondscoach Marc. Lemoine maakte binnen de minuut gelijk, maar vlak voor rust klom Wezet opnieuw op voorsprong. In de tweede helft slaagde Knokke er niet meer in om de gelijkmaker te maken. De top drie lijkt zo weer ver weg.

Aangeboden door onze partners