Voetbal 3de Provinciale D KVK Tienen B - Drieslinter 11-3

KVK Tienen B en Vinnie Lenaerts hebben vijfde plaats in het vizier na vreemd duel met Drieslinter: “Ons voordeel is een ijzersterke fysieke conditie én een groot kunstgrasveld”

Vinnie Lenaerts (archieffoto) scoorde zaterdagavond op het eigen kunstgrasveld in Tienen drie keer.© Guy Meurs_gmd

Tienen -

Niet alleen een opmerkelijk 11-3-resultaat voor de Tiense B-ploeg, maar ook de wedstrijd zelf was bizar. Vijf minuten na de rust kwam Drieslinter terug tot 4-3 en was nog alles mogelijk, maar in dat laatste halfuur ontbond Tienen zijn duivels met een doelpuntenregen tot gevolg. Een van de Tiense uitblinkers was Vinnie Lenaerts met drie goals in het rijtje.

René Beelen

“Inderdaad een heel eigenaardige wedstrijd”, vindt Vinnie Lenaerts. We scoorden snel 3-0 maar dan stak Drieslinter zijn neus aan het venster en zette hoog druk. We wisten zelfs niet meer van welk hout pijlen maken en het zag er niet goed uit toen de gasten met een strafschop tot 4-3 terugkwamen. Onze speler Robrecht Pans maakte toen een zware fout, maar kreeg slechts geel. Eerder beging hij ook al een strafschopfout en kreeg toen geen kaart. Hier hadden we geluk dat we met elf bleven want anders kregen we gegarandeerd een andere match. Je weet dan maar nooit hoe het dan zou afgelopen zijn. In de heenronde verloren we met 5-3 en daarom waren we op onze hoede.”

En wat gebeurde er het laatste halfuur? “Dat we dan op toerental geraakten in dat laatste halfuur was te wijten aan onze ijzersterke fysieke conditie. We trainen goed en de ploeg is jong en er zit veel snelheid in. Het voordeel is dat we in het Bergéstadion op een groot terrein spelen en op kunstgras als voetballende ploeg. Dat waren pluspunten want van de ruimte maakten we dankbaar gebruik. De score had zelfs nog hoger kunnen oplopen want ik kwam tweemaal alleen voor de keeper maar scoorde niet.”

Vinnie Lenaerts heeft bij zijn ploeg een vrije rol in de aanval. “Dries Vanwelde en ik kunnen switchen en dat systeem werkt perfect. We voelen mekaar heel goed aan.”

“Als nieuwkomer in deze reeks hebben we ons goed aangepast”, kijkt Vinnie naar de resultaten. “De uitslagen zijn boven de verwachtingen en de competitie zit er nog niet op. We spelen nog een zestal keer op kunstgras en dat is een voordeel. En ook dat we uit de top alleen nog Geetbets ontmoeten. Er kunnen best nog wat punten vergaard worden. Nu Binkom als nummer vijf verrassend verloor is het nog mogelijk om vijfde te worden. Het verschil met Binkom is nu één punt, maar die ploeg heeft nog een match tegoed.”

Interesse van andere ploegen

Vinnie blijft ook volgend seizoen bij Tienen. “Er is veel interesse van andere ploegen, maar ik ga toch nog een seizoen blijven en daarna als het kan hoger op. Ik ben 27 en moet niet langer wachten. Ik kon naar Averbode, een ploeg die op kop staat in tweede provinciale en allicht promoveert. Ik kom pas uit vierde provinciale en nu al stap naar eerste zetten zou toch te snel zijn. Dus nog een seizoen in derde doormaken vooraleer hoger te mikken. En ambitieus ben ik, want enkel voetballen voor het plezier is niet aan mij besteed.”

Aangeboden door onze partners