Voetbal  1ste provinciale  FC Melsbroek - BOKA United 0-2

Matchwinnaar Zino De Mol laat BOKA opnieuw dromen van behoud: “Dit was de match van de laatste kans, nu mogen we opnieuw hopen”

Zino De Mol (rechts). “Met mijn transfer keer ik straks terug naar de nationale reeksen. Maar eerst wil ik BOKA aan boord houden in eerste provinciale.”© Kms

BOKA United is weer (even?) verlost van de rode lantaarn in eerste provinciale. Het ging zondag met 0-2 winnen in Melsbroek en mag weer volop hoop van het behoud. Zino De Mol was de matchwinnaar met zijn twee goals. “Ik wil hier afscheidnemen met de redding.” Voor Melsbroek blijft het na de nederlaag intussen billenknijpen, nadat het Rhodienne haasje-over zag springen naar de dertiende plaats.

Wim Redant

BOKA United nam zondag het heft meteen in handen, maar Zino De Mol mikte een eerste wenkende kans over. Niet veel later had de rechtsbuiten meer succes. Met een afvallende bal in de volley knalde hij de bezoekers op voorsprong. Op aangeven van Saeys verdubbelde De Mol die voorsprong ook nog voor rust. Aan de overzijde knalde Kamal Meftah op de deklat. Na rust controleerde BOKA de wedstrijd. Elie Kalengayi leek op weg naar een derde treffer, maar raakte in een één op één niet voorbij thuisdoelman Jason Bulté. Melsbroek dreigde ook nog eens via François Erdogan, maar zijn omhaal zeilde een metertje naast.”

© Kms

En zo was Zino De Mol met zijn twee doelpunten de matchwinnaar. De 22-jarige Dilbekenaar versierde een transfer naar Erpe-Mere United, waarmee hij volgend seizoen aan de slag gaat in derde afdeling. “Na een opleiding bij KV Mechelen en Aalst scheurde ik de kruisband van de knie, maar via mijn transfer keer ik straks terug naar de nationale reeksen. Al wil ik uiteraard graag eerst BOKA aan boord houden in eerste provinciale. We wonnen alvast de wedstrijd van de laatste kans. Op de zege was niets af te dingen, al hadden we de partij nog sneller moeten afmaken. Na Nieuwjaar spelen we steeds beter. We moeten erin geloven. Er wachten nog zeven finales, waarvan we er vier tot vijf moeten winnen.”

© Kms

Ook BOKA-coach Chris De Backer rekent zich nog niet rijk. “We moeten vijf ploegen achter ons houden en de kalender oogt nog zwaar met uitsluitend matchen tegen toppers en directe rivalen. Geschenken hoeven we zeker niet te verwachten.”

Bij Melsbroek hadden ze gehoopt een gouden zaak te doen in de degradatiestrijd, maar nu lijkt het toch weer billenknijpen te gaan worden tot het einde. Nuno Van Nerom versierde een transfer naar Eppegem, maar de jonge middenvelder focust eerst nog op de degradatiestrijd met Melsbroek. “We leden zuur puntenverlies in een wedstrijd die ingecalculeerd stond als een driepunter”, zegt Nuno Van Nerom, die na dit seizoen verhuist naar Eppegem. “Met die 0-2-achterstand aan de rust hebben we constant achter de feiten aangelopen. De knal van Meftah op de lat had het keerpunt kunnen betekenen. We probeerden na rust de bakens nog te verzetten, maar de bezoekende doelman Kristof Sulmon plukte alle hoge ballen. We mogen de moed echter niet laten zakken. Ik koos voor een mooi project bij Eppegem in eerste provinciale, maar wil Melsbroek niet verlaten met een degradatie.”

© Kms

Aangeboden door onze partners