Billie Eilish gooit alle socialemedia-apps van telefoon: “Mensen gebruiken internet ook om anderen het leven zuur te maken”

© REUTERS

De tol van de roem? Popster Billie Eilish heeft een rigoureuze beslissing genomen omdat ze het beu is om voortdurend geconfronteerd te worden met foto’s van zichzelf of leugens die online worden verspreid.

Tom Vets

Voortaan zal je op de telefoon van de Amerikaanse zangeres geen socialemedia-apps meer vinden. Dat heeft ze zelf aangekondigd in een interview voor de podcast van de Amerikaanse presentator Conan O’Brien. “Ik heb die beslissing niet lichtzinnig genomen”, vertelde ze. “Het was ook geen gemakkelijke keuze. Internet is alom tegenwoordig geweest in mijn tienerjaren. Gelukkig was ik geen iPad-baby”, zei ze.

Toen de 21-jarige zangeres ouder werd, zag ze dat het online leven dat aanvankelijk heel tof was, langzaam maar zeker veranderde. “Ik moest helaas vaststellen dat mensen internet ook gebruiken om anderen het leven zuur te maken. Ook ik krijg ermee te maken sinds ik bekend ben geworden. Ik moet ook wel bekennen dat ik behoorlijk goedgelovig ben. Ik geloof alles wat ik op internet lees. Ik weet dat ik dat niet mag doen, omdat ik weet dat het allemaal niet waar is. Maar het was sterker dan mezelf.”

Alle apps zijn sinds enkele dagen van de telefoon verwijderd. Of er afkickverschijnselen zijn, is niet bekend.

Aangeboden door onze partners